Skip to main content

Torremolinos

Torremolinos är känt för sitt behagliga klimat, vackra stränder och ett stort utbud av aktiviteter. Kort transfer från Málaga bidrar till destinationens popularitet.
Här bor ni på 4****-hotell med närhet till stadens utbud av shopping, kaféer och restauranger. Träningen sker på den nyligen renoverade sportanläggningen. Här går alla grenar att utföra, exklusive slägga.
Torremolinos är en utmärkt lägerdestination med goda möjligheter till lågprisflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.
 
Avstånd till stadium: 900 meter
Antal sängar per rum: Tre
Invånarantal: 41 000
Avstånd till centrum: 0 meter

Om destinationen
Torremolinos är den äldsta turistorten på populära Costa del Sol. Här njuter du av breda och långsträckta sandstränder och ett solsäkert klimat. Dessutom har du nära till storstaden Málaga som lockar med shopping, kultur och historiska byggnader.
Det var i Torremolinos som turismen på Costa del Sol hade sin början. Längs med den sju kilometer långa strandpromenaden samsas flanörer, joggare och semesterfirare. Här njuter både lokalbefolkningen och tillfälliga besökare av den fina stranden och den avslappnade atmosfären.
I det gamla fiskeläget La Carihuela råder fortfarande spansk stämning och här ligger små butiker och restauranger tätt i gränderna. Här kan du festa loss på aptitretande tapas eller läckra fisk- och skaldjursrätter.
Från Torremolinos har du bara en dryg mil till provinshuvudstaden Málaga och dit tar du dig enkelt och snabbt med pendeltåg. I Málaga möts du av härlig spansk stadsmiljö med gågator, exklusiv shopping och många historiska byggnader. Här kan du besöka Picassos födelsehus och det moriska palatset Alcazaba.
Om du lämnar kusten för en dag finns mycket intressant att upptäcka i Andalusien. Till exempel den spektakulära staden Ronda som delas i två delar av en djup ravin. Andalusien rymmer också en lång rad kulturskatter såsom moskén i Córdoba och borgen Alhambra i Granada.

Sök resa

Karta