Skip to main content

Bo på vingård i Toscana exkl. flyg

På Montagliari bland Toscanas kullar, njuter vi gårdens egna viner och ljuvliga mat.

Här lär vi oss av gårdens egna kockar. Här på vår ”egen” Fattoria njuter du av den lokala maten som ”mamma” är med och styr över. Sonen David sköter vinprovning och har skapat gårdens goda rykte när det gäller dess vinproduktion.

Programförslag

VINPROVNINGAR, LÄR DIG GÖRA DIN EGEN PASTA, YOGA, VANDRING I TOSCANA

Detta är en underbar tur bland vinfälten i Toscana och mitt i Chianti distriktet.

Du bor på Vingården Fattoria Montagliari och besöker omgivningarna.

Dag 1 Ni checkar in på Fattoria Montagliari som blir er bas under 5 nätter. Ni gör sedan er första vinprovning tillsammans med David och njuter av gårdens skörd. Sedan äter ni en välkomstmiddag i familjens restaurang och lär känna varandra.

Dag 2 Utflykt. Förmodligen till Panzano (promenad på 2,5 km) och besöker Dario Cecchini (slaktaren i Panzano) , en känd person i trakten. Kanske blir det tid till en lätt picknick lunch med italienska korvar och skinkor som sköljs ner med lokalt vin. Middag och vinprovning på Fattoria Montagliari

Dag 3 Idag får ni egen tid på gården lunch ingår. Och på eftermiddagen lär vi oss göra egen pasta tillsammans som vi sedan äter tillsammans och naturligtvis dricker vi gårdens goda viner till.

Dag 4 Utflykt med tilltugg och vinprovning, kanske på Vinomaggio och kanske svensk ägda Terreno. Middag på Fattoria Montagliari.

Dag 5 Egen tid på gården och lunch ingår.  Eventuellt ett Yoga pass. På eftermiddagen börjar ni förbereda det som skall bli er avslutningsmiddag tillsammans med kocken på Montagliari som avnjutes tillsammans med gårdens egna viner.

Dag 6 Frukost innan hemfärd.

Fattoria Montagliari

Fattoria Montagliari

Fattoria Montagliari är en liten familjeägd gård som producerat vin med de mest traditionella metoder sedan 1720.

I själva verket är de flesta fat som används för lagring av deras vin gjorda av trä som kommer från det lokala området som det har gjorts i regionen i hundratals år.

Deras stora vinsanteria innehåller över 500 caratelli, de små fat som används för lagring utav vinsanto, där deras egen vinsanto tålmodigt lagras i minst 10 år. Ägarna, familjen Migliorini, köpte Fattoria Montagliari 1999. De förde med sig lång historia till gården från egna gedigna kunskaper om traditioner och folklore, seder och bruk av Chianti-regionen.

Gården producerar Chianti Classico DOCG, Chianti Classico Riserva, Brunesco di San Lorenzo IGT, Grappa, konjak, Amaro di San Lorenzo, lagrad Vinsanto (nyligen öpnnades 1995, 1985 och 1965-1962), Extra Virgin olivolja, och lagrad Trebbiano balsamvinäger (20 och 28 år). Deras produkter kan köpas i webbutik så väl som i deras gårdsbutik och restaurang.

Ristorante Fattoria Montagliari Restaurangen serverar sanna toskanska rätter, deras egna finaste Chianti Classico Riserva och IGT-viner – ett paradis av smaker, dofter och avslappnat liv på landet. Det finns möjlighet att sitta både inomhus vid någon utav eldstäderna eller utomhus på den fantastiska terassen med utsikt mot Greve dalen. Fattoria Montagliari erbjuder 8 rum i gedigen rustik stil(några med privat badrum och några med delat badrum) i sin 1700-talsvilla, samt tre bekväma lägenheter med självhushåll i den nyligen renoverade bondgården. Fattoria Montagliari ligger väldigt naturskönt omsluten utav olivträd och vinodlingar. Det finns fina vandringsleder till närliggande charmiga byar. Här finns även internet och pool.

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.
  Resevillkor
 • Högsta kreditvärdighet
  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

  Kammarkollegiet

 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs