Skip to main content

Knistad Herrgård & Golfbana 4* NYHET!

Vacker bana i äkta Herrgårdsmiljö

Den natursköna, måttligt kuperade hedbanan har elliptisk layout som omgärdar herrgården med direkt tillgänglighet till och från herrgårdens faciliteter. 

Boende

Boende

Här står livets goda högt i kurs

Under 2020 skedde ett spännande arbete i restaurangen på Knistad. Utseendet såväl som smakupplevelsen möts sen dess i ett helt nytt koncept. Restaurangen som är belägen i entréplan i herrgården gavs då en ny layout med fler sittplatser och detta har skapat en helt ny atmosfär både inne och ute på terrassområdet. Samtidigt skedde ett stort kulinariskt arbete i samråd med delägaren Steffo Törnqvist för att ta matupplevelsen till nya höjder.  

Herrgårdens hotell har totalt 165 bäddar, fördelade på 76 rum och fyra sviter. Däribland en lyxigt inredd golfsvit. I herrgårdens mysiga restaurang serveras genuina rätter och menyer komponerade av köksmästare Robert Wirdahl med bakgrund från bland annat Fredsgatan 12 i Stockholm. Restaurangen har både lunch och kvällsmeny. Herrgården har dessutom egen sommelier och därigenom en välavvägd dryckesmeny skapad för att matcha den delikata maten. En trappa ner i herrgården finner man en stämningsfull vinkällare som även inrymmer Bacchus Gourmet, en exklusiv chambre séparée där man som sluten grupp kan avnjuta en femrätters avsmakningsmeny eller en vinprovning. 

Hotellkonceptet är format kring det spännande mötet mellan dåtid och nutid. Rummen i byggnaderna som alla har sin egen unika historia, speglar olika epoker av herrgårdens 700-åriga livstid. Från Villa Ekeblad, där viktorianska detaljer ger en känsla av stil och klass, till Villa Hammarhjelm med sin lantliga, ljusa fräschör. Från fönstren kan man blick ut mot golfbanan och planera dagens runda. Med naturen runt hörnet och en restaurang med smaksäker meny säkerställs njutning och avkoppling på alla plan. Herrgården har också utmärkta konferens- och kick off-möjligheter med flera fina mötesrum och ett brett utbud av sidoaktiviteter.  

Golf

Golf

Knistad Herrgård räknas till en av Sveriges bästa golfresorts.

Den natursköna, måttligt kuperade hedbanan har elliptisk layout som omgärdar herrgården med direkt tillgänglighet till och från herrgårdens faciliteter.  
Uttrycket ”herrgårdsgolf” är i många sammanhang välanvänt. Det är likväl en klockren beskrivning av vad en tur runt Knistad Herrgårds golfbana erbjuder. Fördelarna är många med en egen golfbana så som kännedom om golfen i alla led i din vistelse, en gemensam incheckning för hotell och golf men inte minst närheten. Banan ligger i ett naturskönt läge, mitt ute i det västgötska slättlandskapet. Den är ursprungligen ritad av den kända amerikanska bandesignern Jeremy Turner och har en väl avvägd blandning av både bunkrar och vattenhinder. Flera utslagsplatser på varje tee erbjuder möjligheten att justera svårigheten till önskad nivå. Banan har cirkulär layout. I mitten ligger ståtliga Knistad Herrgård med anor från 1300-talet. Knistad Herrgård räknas till en av Sveriges bästa golfresorts.

Ansvarig greenkeeper har högsta utbildning och vårdar banan som en del av sin egen familj. Banan utvecklas kontinuerligt enligt golfgästers synpunkter. 
Ut med banan passerar man nu början till ett nytt bostadsområde. Även detta en del av Knistad – namnet på den mycket speciella byn är Äppelbyn och husen och området är ritat av Jonas Bohlin. Området är snart utsålt och här bor redan ett antal golftokiga familjer med smak på det ljuva landsortslivet nära herrgårdens service och staden bara 10 minuter bort.  

Om resmålet

Fyllt till bredden med upplevelser

Skövde ligger bara 7 km bort och oavsett årstid är Skövde fyllt till bredden med upplevelser för alla sinnen. Upplevelser som kittlar äventyraren i dig, upplevelser som bejakar vardagsnjutaren och upplevelser som flirtar med gourmanden i dig. 

Skövde har flera alternativ till Naturupplevelser. Skövdes natur är både vacker och varierande. Här kan du bland annat vandra, cykla, springa, fiska och upptäcka många spännande sevärdheter. Bara några kilometer från Skövde stad ligger Ryds grottor som ligger på Billingen. Här har du en fantastisk utsikt över Skövde. Vid bergskanten skjuter imponerande diabaspelare ut och bildar grottliknande rum. En tur hit strax före solnedgången eller i skymningen är magiskt

I Skövde centrum finns ett stort utbud av butiker och restauranger. Självklart finns här de stora kedjorna så som H&M, Rituals och Lindex, men det finns också de där unika pärlorna. Vill du handla lokala läckerheter så gör ni ett besök i Lilla Saluhallen som ligger i ett gammalt spruthus för brandkåren. 

Se fler resmål

Nyfiken på fler svenska golfpaket?

Se fler av våra svenska golfpaket med bra boenden och fantastiska golfbanor.

Se fler golfpaket >>

 

 

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs