Regionen Murcia är beläget i den sydöstra delen av den iberiska halvön, mellan regionerna Andalusien, Castilla-La Mancha och Valencia. Staden Murcia erbjuder en ultimat kombination av storstadspuls och lovprisad golf i idealiskt klimat.

Murciaprovinsen har ett typiskt medelhavsklimat, med sval havsbris på sommaren och skydd från de omgivande bergen mot den kalla nordliga vinden på vintern. Här erbjuds 3 000 soltimmar och 325 soldagar per år. Medeltemperaturen över hela året överstiger lätt 20 grader.

Här finns drygt 170 km kust. Vikar och små stränder varvas med klippiga stränder och branta klippor.

Murcia tar er från de klassiska turiststråken till ett mer ”äkta Spanien”, även om det bara är en halvtimme till turistorterna på kusten. Här äter ni genuina spanska Medelhavsrätter, fyndar på lokala marknader, njuter av ett avslappnat tempo och får lite mer för pengarna.

Golf spelar ni på underhållande och välrenommerade Altorreal GC bara några få kilometer från stadens centrum, en bana man gladeligen spelar om och om igen.

Regionen Murcia består av ett antal distrikt, som innehåller 45 kommuner som utgör denna autonoma region.

Här finns många härliga, pittoreska fiskelägen att besöka. Till exempel La Azohia eller Cabo de Palos.

I Murcia produceras ett brett utbud av färsk frukt och grönsaker. Här serveras också fantastiska rätter med skaldjur från Mar Menor och Medelhavet, och förstås lokalproducerat kött.

Regionen Murcia är perfekt för dem som söker avkoppling, natur, sport och god mat.

I regionen finns många fina exempel på spansk och morisk arkitektur genom tiderna. Vandrare och långdistanslöpare kommer att njuta av breda öppna ytor, ren luft, och omfattande nätverk av gångvägar. Cyklister har många kilometer väl belagda landsvägar att njuta av.