Skip to main content

Prestwick - 4* Carlton Hotel med linksbanor

Upplev den ursprungliga golfen 

Prestwick i Ayrshire på Skottlands västra kust är klassisk golfmark. Här är banorna i topptrim, orterna lika äkta, pinten lika god och whiskyn lika värmande som i de andra golfregionerna i Skottland men fördelen är att priserna är humana. Med vårt paket bor ni på Carlton Hotel Prestwick i centrala Ayr som är en ort sammanväxt med just Prestwick. Här finns närhet till de lokala pubarna, till whiskeyhandlaren, till shoppinggatan, restaurangerna, köpcenter och till tågstationen där regionaltåg tar en direkt till Glasgow. En perfekt dagsutflykt en spelledig dag då Glasgow är hetare än någonsin. Golf spelas på väl utvalda banor av hög klass. Bland annat inkluderar vi en runda på 2017 års Scottish Open bana Dundonald samt lokala favoriterna Lochgreen och Darley. Alla belägna en kort biltur från Ayr/Prestwick. Grundpaketet inkluderar boende och golf. Är ni 6 resenärer eller fler kan alla transfers på plats vara en idé att köpa till, är ni färre resenärer är rekommendationen en hyrbil då det annars blir kostsamt med transfer.

Detta paket exkluderar flygresa men vi hjälper er gärna att boka flygbiljetter från er önskade avresflygplats och på era önskade resdagar.  

Boende

Boende

Pub utanför dörren

Carlton Hotel Prestwick ligger centralt beläget i Ayr med en del pubar, restauranger och butiker utanför dörren. Till centrala restauranger, barer, nöjen, butiker och service i centrala Prestwick är det ca 4 minuters taxiresa eller 15 minuters promenad.

Ljusa rum och god mat

Hotellet erbjuder moderna och ljusa rum, alla välutrustade. Här hittar ni Logans Bar & Restaurant som erbjuder frukostbuffé, en välvarierande och prisvärd a la carte-meny och den traditionella söndagssteken.

Golf

Golf

Dundonald

Värd för Scottish Open 2017 är detta naturligtvis en höjdpunkt och en av de bästa golfupplevelserna man kan få i Skottland. Kyle Philips som ritat Kingsbarnes har även lagt grunden för Dundonald som öppnade 2005 och är en äkta links där ni möter välondulerande greener som försvaras av stora djupa bunkrar. Längden varierar från behagliga 5865 meter till 6675 meter beroende på tee vilket gör banan lämplig för både en medelgolfare och proffs. En "must play" i Skottland.

Lochgreen Golf

Lochgreen Golf ligger i Troon strax norr om Prestwick och tillhör de sex Troon-banorna här. Detta är en övervägande linksbana men med ett parti som kallas Dovecot Section där karaktären övergår till mer parkbanekarraktär. Banan mäter 6200 meter och är en bana som bör passa golfare av olika erfarenhet. Det var på Lochgreen Jack Nicklaus för första gången kvalificerade sig till Open Championship, 1962. Så det är bara att följa i hans fotspår.

Darley

Darley är en äkta liksbana och en ganska tuff sådan vilket kommer att sätta även de mer erfarana golfarna på prov. Med tajta fairways och många tuffa hinder längs de 5700 meterna golfbana rankas Darley som en av Skottlands svåraste utmaningar. Banan är kortare än grannen Lochgreen men får du en bra poäng här har du bevisat att du kan bemästra en tuff linksbana.

Se fler golfweekends

Se fler av våra golfweekends med bra boenden och fantastiska golfbanor i Skottland.

Se fler golfweekends >>

 

 

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs