Skip to main content

Murcia - 4* Tryp Rincon

Storstadsliv i solsäkra Murcia 

Trekvart sydväst om Alicante når ni gemytliga staden Murcia som bjuder in till stadsliv och trevlig golf i Europas kanske bästa klimat. Ni bor med hela stadens gigantiska utbud av gastronomi, nöjen och shopping utanför dörren. I paketet ingår fri parkering vid hotellet och vi bjuder på en middag på rekommenderad restaurang. Söker ni en weekend som innehåller många upplevelser utöver bra golf är Murcia det perfekta valet.

Boende

Boende

Centralt boende

Beläget mitt i staden nära katedralen, stadshuset, muséum, restauranger, butiker och caféer är TRYP Murcia Rincón de Pepe en perfekt utgångspunkt för att utforska den vackra staden Murcia. Hotellet har 144 moderna och rymliga rum som alla är väl utrustade och har WiFi, luftkonditionering, kassaskåp och minibar. Tre restauranger och ett frukostrum serverar rätter från morgon till kväll. På hotellet finns dessutom ett casino och en sport bar på nedre plan.

Golf

Golf

Golf

Vill ni variera ert golfupplägg kan ni mot mindre tillägg boka andra banor som Europatourkvalbanorna El Valle (nås på ca 25 min med bil) eller Hacienda del Alamo (nås på ca 40 min med bil) eller klassiska Jack Nicklausbanorna Haciande Riquelme, La Torre eller Saurines (alla ca 30 min med bil bort).

Altoreal

Altorreal är en utomordentlig golfbana, designad av Dave Thomas, belägen några kilometer utanför Murcia. Här spelar den vane golfaren gladeligen flera varv då variationen på layouten är stor och det går definitivt inte bara rakt fram. Ni kommer stöta på lika många smått kuperade hål som flacka hål och en hel del vatten står i vägen mellan er och greenerna, framförallt märks det på hål 9 och 18. Med andra ord kommer det taktiska sinnet att sättas på prov då och då.

Vi anser att Altorreal är en bana som utmanar de spelare som har ett lågt hcp men att spelare med högre hcp kommer att trivas och glädjas av en runda eller flera på Altorreal. Till er runda ingår alltid golfbil men banan är möjlig att promenera runt.

Vi kan också rekommendera den mycket prisvärda lunchen som med fördel avnjuts på klubbhusets härlig solterras.

Altorreal som är en relativt ny bana i vårt utbud har redan fått mycket beröm och höga omdömesbetyg från många av Here We Go´s resenärer och kan anses som ett guldkorn i området.

El Valle

El Valle är en tuffare uppgift för del flesta golfare i jämförelse med exempelvis Mar Menor. Här gäller det att vara vän med sin driver eller spela ett säkrare kort. Håll er på fairway och undvik en allt för grov slice eller hook. Wastearea kantar de relativt tajta fairways runt banan. Eftersom det är Mr Nicklaus som skapat banan är det en varierande design som möter er, med strategiskt placerade bunkrar. Banan har en del lutningar och en del kan säkerligen föredra golfbil på El Valle, framförallt varma dagar. Efter rundan kan en kall dryck och en välsmakande hamburgesa med fördel avnjutas vid klubbhustes terrass. Från Mar Menor är det ca tjugo minuters körtid. Europatourkvalbanan El Valle rekommenderas varmt.

La Torre

La Torre är den kortaste av Jack Nicklausbanorna och mäter enbart 5403 meter från vit tee. Det betyder dock inte att den garanterat är den enklaste. Spelar ni från vit tee krävs ett planerat och genomtänkt slag för perfektion. Sex av hålen kantas av vatten och de flesta hål av storslagna bunkrar. Taktik och teknik är ledord att ta med sig till La Torre som inte bör missas. Avståndet är ca tjugo minuters bilfärd.

Hacienda Riquelme

Hacienda Riquelme böljar fram på Costa Calidas slätter med sin mycket breda fairways, sjöar och utmanande greener. Just greenerna kanske kommer vara det mest bestående minnet eller menet efter er runda här då de är eleverade och för vissa irriterande men för alla utmanande och ondulerande. Hacienda bör dock vara en mycket trevlig upplevelse oavsett din erfarenhet på golfbanan. Långslående spelare kan utmana och alla spelare kan ta sig fram med ett strategiskt spel mot green men vi flaggar också för att låta bli de väldigt djupa bunkrarna. Ja, Hacienda Riquelme är en utmanande, unik och rolig golfbana och uppfattas säkerligen en hel del efter dagsformen på den som håller i klubborna. Golfbil är inget måste om man inte har medicinska skäl eller besöker banan under de mer varma månaderna maj, september och oktober. Körtid från Mar Menor är ca tjugo minuter.

Hyrbil/transfer

Hyrbil/Transfer

I detta paket finns möjlighet till privat flygplatstransfer mellan Alicantes flygplats och hotellet. Chaufför möter er i ankomshallen på Alicantes flygplats och hämtar er vid hotellet på angiven tid på hemresedagen.

Önskar ni istället hyrbil tar vi fram pris och skickar er en offert. Ange önskemål om hyrbil i samband med er förfrågan.

Om resmålet

Weekend med perfekt klimat

Murcia bjuder in till en weekend med stadsliv i Europas bästa klimat och med bra golfbanor!

I centrala Murcia, några få steg från mängder av kvalitativa restauranger och ett stort utbud av shopping, bor ni på fina och moderna hotell Tryp Rincon. Här har ni ett perfekt utgångsläge för att utforska denna historiska stads akritektur, gemyt, shoppingdistrikt, rika restaurangliv och kvällsnöjen. I Murcia uppleveler ni det mer "äkta Spanien" och här är prisnivån något lägre även om ni bara är en halvtimme från semesterorterna på kusten. 

 

Se fler golfweekends

Nyfiken på fler weekendresor?

Se fler av våra golfweekends med bra boenden och fantastiska golfbanor i Spanien

Se fler golfweekends >>

 

 

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs