Skip to main content

Estepona longstay

Genuina Estepona med tävlingar och varierad golf

 

Boka vårt populära arrangemang i solkustens mest gemytliga ort Estepona, nu med ännu mer kvalitet och variation i golfen. Här bor ni nära havet och endast en kort promenad bort når ni det vackra centrumet med otaliga restauranger, kaféer och kullerstensgator kantade med lokala boutiquer och marknader. Golf spelas som sällskapsrundor på hemmabanorna Estepona GC och La Canada och en gång i veckan ordnar vi sociala tävlingar på högklassiga utflyktsbanor tillsammans med våra representanter, prisutdelning och lunch med dryck efter rundan. Söker ni en longstay med varierad golf och ett boende där ni har service och ett stort utbud runt knuten så behöver ni inte leta längre. Detta paket exkluderar flygresa. Be oss om offert inklusive flyg. 

Mer om resemålet

Mer om resemålet

Här får man känslan av genuinitet

Ca en timme väster om flygplatsen i Malaga ligger den äkta Spanska orten Estepona. Här får man känslan av genuinitet och här slipper man den allra mest hektiska turismen. Restaurangerna har visserligen menyer på flera språk och tursiterna är många men här bor fler Spanjorer än Engelsmän och vardagslivet pågår vid sidan om den långa inbjudande sandstranden. Prisnivån är mer modest än i exempelvis Marbella men kvalitén och utbudet av restauranger nog så bra. I Gamla Staden och i de centrala delarna av Estepona har man på senare år renoverat upp, målat om, hängt upp blommor på fasaderna, putsat gatstenen och stängt av gator från biltrafik. Här är det helt enkelt oerhört trivsamt. Här vill man vara en del av lokalbefolkningen som gärna kopplar av med en Espresso på torget, med en bok på stranden och en lång middag när den ljumna kvällen kommer.

Bild: Allrum

Fullt utrustade lägenheter

Ni bor i fullt utrustade och omtyckta lägenheter där vi haft hundratals nöjda gäster senaste åren. Ni har två balkonger att njuta på, ett fullt utrustat kök om ni vill laga egen mat hemma, ett vardagsrum med soffgrupp och tv, helkaklat badrum och ett sovrum där sängen har en extra tjock madrass för att skona våra Skandinaviska ryggar. Naturligtvis finns luftkonditionering, hårfön, strykjärn, kassaskåp, tvättmaskin och WiFi i lägenheterna där städning och byte av sängkläder sker en gång per vecka. I den lilla receptionen på botteplan jobbar de mycket hjälpsamma och trevliga lägenhetsvärdarna Maria och Rafael som ställer upp, informerar och hjälper er vid behov. Fri parkering finns på gatorna och på en större parkeringsplats i omgivningarna, vill man hyra till en egen plats i garage finns möjligheten.

Bild: Klubhus

Golf och sällskapsliv

Ni spelar golf på de lokala favoriterna Estepona GC som ni når på ca tio minuter och La Canada ca 20 minuter bort med er hyrbil. Här väntar spel på banor som ständigt är välunderhållen och lagom utmanande. Bortsett från ett par – tre något mer kuperade hål på de båda banorn så är de lätta att gå. Ett tips kan vara att boka en ”egen elvagn” under månaden, med denna klarar alla som inte har medicinska åkommor att ta sig runt alla banor som ingår i paketet. Vid fyra tillfällen hämtas ni upp vid lägenheterna med buss för vi planerar sociala tävlingar på utflyktsbanorna Santana, Alcaidesa, Santa Clara och Atalaya Old som avslutas med trevlig middag med öl/vin/läsk inkluderat och prisutdelning till glada vinnare. Med på utflyktsrundorna är vår glada, trevliga och eminenta golfvärd Göran som inte bara har goda kunskaper om golf utan också kan tipsa er om det lokala området, restauranger och utflykter. Fråga gärna Göran om Esteponas Skandinaviska tävling som spelas på tisdagar, det finns troligen möjlighet att få vara med och spela denna tävling med ett startfält av Skandinaviska Esteponabor.

Hyrbil och flygresa tillkommer detta paket och fria ankomstdagar gäller mellan datumen 1 februari och 15 mars. Vi hjälper er gärna att skräddarsy er resa på önskade avresedatum och från önskad avreseflygplats.

Vi vågar lova en rolig, värmande och bekväm månad i vår favorit Estepona.

Golf

Golf

I vårt long stay arrangemang till Estepona ingår 5 x 18 hål på Estepona GC och 5 x 18 hål på La Canada. Utöver detta ingår en utflyktsbana per vecka då vi hämtar er med transfer vid ert boende och kör er till en utflyktsbana där vi arrangerare en lättsam och rolig partävling som avslutats med trevlig lunch med dryck och prisutdelning. Därefter kör vi er hem till lägenheterna igen. Transfer till hemmabanorna Estepona GC och La Canada ingår ej utan hit använder ni er hyrbil.

Vill ni boka till flera banor under er månad eller byta till annat golfupplägg finns flera olika alternativ. Ni kan välja önskat golfupplägg i bokningsprocessens sista steg där även priser för extra golfrundor är noterade.

Missa inte vårt erbjudandet om egen golfvagn under fliken "Egen golfvagn". Kostnad för en egen elektronisk vagn under en månad är 1300:- om ni bokar genom Here We Go. Vagnen levereras till lägenheterna inkl. laddare.

Estepona Golf Club

Estepona Golf Club är en utav de mest trivsamma och välkomnande golfklubbarna på kusten belägen någon kilometer utanför Estepona stad. Här har många skandinaver genom åren njutit av de finna vyerna över Medelhavet som kan ses från många av banans hål. Klubbhuset har nyligen renoverats och idag välkomnas ni till en modern men mysig avslappnad och gästvänlig klubb med restaurang och shop.

Känd för fantastiska och konsekvent underhållna och fina greener, tuffa par 3-hål och en layout som passar både de mest erfarna som nyblivna golfare tycker vi att Estepona Golf är en perfekt bana för semestergolf.

Har man svårt att gå smått kuperade banor skall man boka golfbil på denna bana.

 

La Canada

Med grannar som Sotogrande, San Roque och Valderama är det lätt att känna sympati för denna prisvärda golfbana som många golfare missar när de besöker dessa exklusiva golfkvarter.  La Canada var länge en 9-hålsbana byggd av Robert Trent Jones (den äldre) men år 2002 la Dave Thomas de felande 9 hålen som idag är första nio på banan. Detta är en mycket välskött och underhållande golfbana med utmanande fairways, stora lundar av träd, snabba greener och härliga vyer över Medelhavet.

De mest berömda hålen här är par 5 hålet på 10:an och avslutningshålet där ett bra avvägt utslag krävs över en ravin samtidigt som vyerna över Guadiaro floden och havet pockar på uppmärksamheten.

En medelsvår bana som kan promeneras runt med lite vilja och om man inte har några problem med hälsan.

 

Atalaya Golf Club

Atalaya Golf Club består av två golfbanor där den äldre av de båda, Old Course, byggdes redan 1967 och är en klassiker på Solkusten. Banan är platt med vida fairways omgivna av höga tallar och vacker natur. En ganska förlåtande bana där man kan spela säkert eller utmana sig själv. Som på många andra håll möter ni mycket strategiskt placerade bunkar, snabba greer och fairways kantade av olivträd, kaktusar och eucalyptusträd.

Arkitekten är 1925 års Tyskla golfmästare och en av landets bästa banritare Bernard von Limburger.

Banan är lätt att gå. Par 72 på 6142 meter. HCP men 28, damer 36. Atalaya Old brukar vara en favorit bland våra gäster.

 

Santana

Santana är ett riktigt guldkorn strax utanför Fuengirola. Här har det en gång i tiden odlats avokado, idag odlas det golfminnen för livet. Santana är en av de banor våra resenärer mycket gärna återkommer till. Breda fairways sträcker sig genom en promenadvänlig och böljande terräng bland apelsin- pinje, oliv och citronträd. Två proffstee och ytterligare två herr- och damtee för oss semestergolfare finns att utgå från. Banan är ganska tekniskt tuff till layout och varje hål erbjuder variation, utmaningarna finns där vid nästan varje slag. De ofta komplicerade greenerna försvaras väl av bunkrar och längs fairway finns gott om vatten att hålla sig från.

God kunskap om samtliga klubbor i bagen lär behövas när ni ger er ut på denna bana där en ordentlig begrundan bör tas innan varje slag då eftertanke inte rekommenderas. Oavsett hur er runda utvecklats så kan vi i alla fall garantera att ni fått se några av de vackraste vyerna från en golfbanan på solkusten.

Santana rekommenderas trots sina utmaningar starkt oavsett hcp, då det är en bana i toppklass som man bör uppleva. Par 72 och 6207 meter.
 

Alcaidesa Links

Alcaidesa Links är en trevlig seaside bana byggd längs Medelhavets klippor i kuperad terräng, trots namnet klassar vi inte banan som en riktig linksbana även om ingredienser som ljung, vind och hav möter er längs rundan. Banan designades av Peter Alliss och Clive Clark och här kunde man slå ut första gången 1990. 1999 gjorde man dock en del justeringar på banan för att göra den mer bekväm för spelare med högre hcp, det innebar bland annat breddade fairways och ombyggda greener från ondulerade till mindre ondulerade.

Det är rekommenderat att ha bra kondition om man vill gå banan eftersom den börjar högt över havet för att sedan fortsätta ner mot stranden och sedan vänder tillbaka upp till klubbhuset och på vissa håll är det ganska långt mellan hålen. Hål 5 till 14 spelas längs kusten och här kan vinden vara en vital faktor att räkna med. En del av hålen längs banan är dolda och man kan lätt göra av med en hel del bollar när man skall över de raviner som finns, dessa är dessutom fyllda med buskage. Det är nog få spelare som klarar bana med ett 3-pack bollar men kvalitén och de fantastiska vyerna över Medelhavet och Gibraltar gör Alcaidesa Links till en given bana att spela.

Efter rundan smakar en Cerveza Grande eller Tinto Verano mycket bra på altanen utanför klubbhuset med Medelhavet som fond.

Elvagn

Välkomna till Spanien och Estepona hösten 2021.

Vi hoppas att vädret skall stå oss bi som det brukar och att Ni får en trevlig vistelse i Estepona med mycket golf och annat.

De flesta av oss Skandinaver är vana att gå våra golfrundor och det är inte några problem på dom banor Ni kommer att spela under den månad Ni vistas i och omkring Estepona.
Man skall dock vara medveten om att banorna i södra Spanien är generellt mer kuperade än svenska banor.

Att hyra en buggy kostar normalt mellan 300 och 450 kronor för en runda. Det ger en kostnad på ca 5000 kr per par för 15 rundor.

Har man normal hälsa och inte några fysiska handikapp som gör det svårt att gå på lite mer kuperade banor rekommenderar jag starkt att man i stället för en vanligt trolley eller buggy hyr en Elektrisk trolley. Det ger enligt vår uppfattning en bättre upplevelse och spar på krafterna.

Normalt kostar en Elektrisk trolley mellan 125 och 150 kr att hyra per runda. Det ger en kostnad på mellan 1800 och 1950 kronor per person vid 15 rundor.

HereWeGo har träffat en överenskommelse med Powerkaddy. En av världens största leverantörer av elektriska trollies som ger Er möjlighet att hyra en Elektrisk Trolley för hela perioden Ni är i Estepona. Den levereras till boendet i Estepona när Ni kommer ner tillsammans med laddare. Ni tar med den till de rundor Ni spelar både på Estepona Golf samt utflyktsbanorna. Sätter batteriet på laddning när Ni kommer hem och den är klar att användas nästa dag igen.

Genom denna överenskommelse får Ni tillgång till ”Er egen” trolley under vistelsen för ett klart bättre pris än att hyra Trolley per runda.

Kostnaden för en 4-veckors period  är kr 1.300, vilket ger en besparing på drygt 500kr per person jämfört med att hyra per runda.

Jag, Göran Ackerot kommer att vara med Er på alla rundor som spelas på andra banor än Estepona Golf. Jag använder alltid Elektriska trollies.

Kontakta gärna Here We Go och boka din egen trolley i god tid före resan till Estepona.

Vi ses i Estepona

Göran Ackerot 

Hyrbil

Hyrbil

I detta golfpaket ingår hyrbil med grundförsäkring. 

Vill man känna sig helt försäkrad under den månad man är borta så kan man lägga till fria mil, full försäkring och en extra förare, gps, för endast 1800:- för hela vistelsen. 

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Mercedes Vito/Nissan Primaster/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

Se fler resmål

Nyfiken på ett annat resmål? 

Välj ett utav våra andra longstaypaket i Spanien

Se fler golfpaket >>

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs