Skip to main content

Estepona Longstay

Härliga Estepona med varierad golf

Vi hjälper er gärna att skräddarsy er resa på önskade avresedatum och från önskad avreseflygplats. Vårt populära arrangemang i solkustens mest gemytliga ort Estepona, nu med ännu mer kvalitet och variation i golfen.

Här bor ni nära havet och endast en kort promenad bort når ni det vackra centrumet med otaliga restauranger, kaféer och kullerstensgator kantade med lokala boutiquer och marknader. Golf spelas som sällskapsrundor på hemmabanorna Estepona GC och La Canada

Söker ni en longstay med varierad golf och ett boende där ni har service och ett stort utbud runt knuten så behöver ni inte leta längre.

Detta paket exkluderar flygresa & hyrbil, kontakta oss för offert.

Mer om resemålet

Mer om resemålet

Här får man känslan av genuinitet

Ca en timme väster om flygplatsen i Malaga ligger den äkta Spanska orten Estepona. Här får man känslan av genuinitet och här slipper man den allra mest hektiska turismen. Restaurangerna har visserligen menyer på flera språk och tursiterna är många men här bor fler Spanjorer än Engelsmän och vardagslivet pågår vid sidan om den långa inbjudande sandstranden. Prisnivån är mer modest än i exempelvis Marbella men kvalitén och utbudet av restauranger nog så bra. I Gamla Staden och i de centrala delarna av Estepona har man på senare år renoverat upp, målat om, hängt upp blommor på fasaderna, putsat gatstenen och stängt av gator från biltrafik. Här är det helt enkelt oerhört trivsamt. Här vill man vara en del av lokalbefolkningen som gärna kopplar av med en Espresso på torget, med en bok på stranden och en lång middag när den ljumna kvällen kommer.

Fullt utrustade lägenheter

Ni bor i fullt utrustade och omtyckta lägenheter där vi haft hundratals nöjda gäster senaste åren. Ni har två balkonger att njuta på, ett fullt utrustat kök om ni vill laga egen mat hemma, ett vardagsrum med soffgrupp och tv, helkaklat badrum och ett sovrum där sängen har en extra tjock madrass för att skona våra Skandinaviska ryggar. Naturligtvis finns luftkonditionering, hårfön, strykjärn, kassaskåp, tvättmaskin och WiFi i lägenheterna där städning och byte av sängkläder sker en gång per vecka. I den lilla receptionen på botteplan jobbar de mycket hjälpsamma och trevliga lägenhetsvärdarna Maria och Rafael som ställer upp, informerar och hjälper er vid behov. Fri parkering finns på gatorna och på en större parkeringsplats i omgivningarna, vill man hyra till en egen plats i garage finns möjligheten.

Bild: Klubhus

Golf och sällskapsliv

Vi rekomenderar spel på de lokala favoriterna Estepona GC som ni når på ca tio minuter och La Canada ca 20 minuter bort med er hyrbil. Här väntar spel på banor som ständigt är välunderhållen och lagom utmanande. Bortsett från ett par – tre något mer kuperade hål på de båda banorn så är de lätta att gå. Ett tips kan vara att boka en ”egen elvagn” under månaden, med denna klarar alla som inte har medicinska åkommor att ta sig runt alla banor som ingår i paketet. 

Golf

Golf

 

Estepona Golf Club

Estepona Golf Club är en utav de mest trivsamma och välkomnande golfklubbarna på kusten belägen någon kilometer utanför Estepona stad. Här har många skandinaver genom åren njutit av de finna vyerna över Medelhavet som kan ses från många av banans hål. Klubbhuset har nyligen renoverats och idag välkomnas ni till en modern men mysig avslappnad och gästvänlig klubb med restaurang och shop.

Känd för fantastiska och konsekvent underhållna och fina greener, tuffa par 3-hål och en layout som passar både de mest erfarna som nyblivna golfare tycker vi att Estepona Golf är en perfekt bana för semestergolf.

Har man svårt att gå smått kuperade banor skall man boka golfbil på denna bana.

 

La Canada

Med grannar som Sotogrande, San Roque och Valderama är det lätt att känna sympati för denna prisvärda golfbana som många golfare missar när de besöker dessa exklusiva golfkvarter.  La Canada var länge en 9-hålsbana byggd av Robert Trent Jones (den äldre) men år 2002 la Dave Thomas de felande 9 hålen som idag är första nio på banan. Detta är en mycket välskött och underhållande golfbana med utmanande fairways, stora lundar av träd, snabba greener och härliga vyer över Medelhavet.

De mest berömda hålen här är par 5 hålet på 10:an och avslutningshålet där ett bra avvägt utslag krävs över en ravin samtidigt som vyerna över Guadiaro floden och havet pockar på uppmärksamheten.

En medelsvår bana som kan promeneras runt med lite vilja och om man inte har några problem med hälsan.

 

Atalaya Golf Club

Atalaya Golf Club består av två golfbanor där den äldre av de båda, Old Course, byggdes redan 1967 och är en klassiker på Solkusten. Banan är platt med vida fairways omgivna av höga tallar och vacker natur. En ganska förlåtande bana där man kan spela säkert eller utmana sig själv. Som på många andra håll möter ni mycket strategiskt placerade bunkar, snabba greer och fairways kantade av olivträd, kaktusar och eucalyptusträd.

Arkitekten är 1925 års Tyskla golfmästare och en av landets bästa banritare Bernard von Limburger.

Banan är lätt att gå. Par 72 på 6142 meter. HCP men 28, damer 36. Atalaya Old brukar vara en favorit bland våra gäster.

 

Santana

Santana är ett riktigt guldkorn strax utanför Fuengirola. Här har det en gång i tiden odlats avokado, idag odlas det golfminnen för livet. Santana är en av de banor våra resenärer mycket gärna återkommer till. Breda fairways sträcker sig genom en promenadvänlig och böljande terräng bland apelsin- pinje, oliv och citronträd. Två proffstee och ytterligare två herr- och damtee för oss semestergolfare finns att utgå från. Banan är ganska tekniskt tuff till layout och varje hål erbjuder variation, utmaningarna finns där vid nästan varje slag. De ofta komplicerade greenerna försvaras väl av bunkrar och längs fairway finns gott om vatten att hålla sig från.

God kunskap om samtliga klubbor i bagen lär behövas när ni ger er ut på denna bana där en ordentlig begrundan bör tas innan varje slag då eftertanke inte rekommenderas. Oavsett hur er runda utvecklats så kan vi i alla fall garantera att ni fått se några av de vackraste vyerna från en golfbanan på solkusten.

Santana rekommenderas trots sina utmaningar starkt oavsett hcp, då det är en bana i toppklass som man bör uppleva. Par 72 och 6207 meter.
 

Alcaidesa Links

Alcaidesa Links är en trevlig seaside bana byggd längs Medelhavets klippor i kuperad terräng, trots namnet klassar vi inte banan som en riktig linksbana även om ingredienser som ljung, vind och hav möter er längs rundan. Banan designades av Peter Alliss och Clive Clark och här kunde man slå ut första gången 1990. 1999 gjorde man dock en del justeringar på banan för att göra den mer bekväm för spelare med högre hcp, det innebar bland annat breddade fairways och ombyggda greener från ondulerade till mindre ondulerade.

Det är rekommenderat att ha bra kondition om man vill gå banan eftersom den börjar högt över havet för att sedan fortsätta ner mot stranden och sedan vänder tillbaka upp till klubbhuset och på vissa håll är det ganska långt mellan hålen. Hål 5 till 14 spelas längs kusten och här kan vinden vara en vital faktor att räkna med. En del av hålen längs banan är dolda och man kan lätt göra av med en hel del bollar när man skall över de raviner som finns, dessa är dessutom fyllda med buskage. Det är nog få spelare som klarar bana med ett 3-pack bollar men kvalitén och de fantastiska vyerna över Medelhavet och Gibraltar gör Alcaidesa Links till en given bana att spela.

Efter rundan smakar en Cerveza Grande eller Tinto Verano mycket bra på altanen utanför klubbhuset med Medelhavet som fond.

Hyrbil

Hyrbil

I detta golfpaket rekommenderar vi en hyrbil , Vill man känna sig helt försäkrad under den månad man är borta så kan man lägga till fria mil, full försäkring och en extra förare, gps, 

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Mercedes Vito/Nissan Primaster/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

 

Kontakta oss för offert på hyrbil anpassad efter era behov.

Se fler resmål

Nyfiken på ett annat resmål? 

Välj ett utav våra andra longstaypaket i Spanien

Se fler golfpaket >>

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs