Skip to main content

Paris - Weekendresa inklusive flyg

Klassiska Paris

I passionerade Paris finns saker att göra och upptäcka i varje "distrikt". Kultur, nöjen, shopping, spännande arkitektur, vackra parker - och inte minst - fantastiska resturanger. Paris toppar inte bara listan över världens mest besökta städer. Staden är även utnämnd till modets och gastronomins huvudstad. Med sin rika kulturhistoria, sin utsökta mat och sina världsberömda sevärdheter lockar Paris närmare 30 miljoner turister varje år.

 

Kontakta oss för detaljer>>

Destination

Paris är  vackert belägen vid floden Seine, och inrymmer 2,2 miljoner invånare. Räknar man med förorterna tillhör närmare 11 miljoner människor Paris. Innerstaden är indelad i 20 så kallade arrondissement, distrikt. Distrikt nummer ett ligger mitt i staden. Därefter följer de övriga distrikten i nummerordning längre och längre bort från stadskärnan. Numreringen är gjord efter hur staden expanderat genom tiderna.

Paris är mycket tätbefolkad, därför finns restauranger, butiker och kontor på nästan varje gata. Det allra folktätaste området är det femtonde med sina 225 000 invånare. Det mest glesbefolkade distriktet är det första där knappt 17 000 bor.

Paris har ett antal parker, en botanisk trädgård, och flera öppna fält, så som Champs de mars framför stadens världskända symbol, Eiffeltornet. Tornet byggdes till världsutställningen 1889 och är tillsammans med Triumfbågen stadens mest karaktäristiska byggnader.

Ett stort antal kyrkor och katedraler sticker upp här och var i stadsvyn. Både katedralen Notre-Dame och den närliggande kyrkan Sainte-Chapelle är byggda i ett vackert, gotiskt utförande. Dessvärre genomgår Notre-Dame för tillfället en rigorös återuppbyggnad efter den omfattande branden i april 2019 och beräknas inte öppna igen förrän april 2024.

Bara på Louvren finns fler än 30 000 utställningsföremål.

Det mest välbeskådade konstverket i hela Paris är utan tvekan Leonardo Da Vincis Mona Lisa som hänger på Louvren, men det finns mycket annat att upptäcka i staden för den kulturintresserade. Bara på Louvren finns fler än 30 000 utställningsföremål. Stadens Picassomuseum innehåller världens största samling av konst från just Pablo Picasso. En annan kulturell sevärdhet är den berömda nöjesinrättningen Moulin Rouge (röda kvarnen) där dansen cancan slog igenom på allvar.

Populära sevärdheter är landmärket Eiffeltornet, katedralen Notre-Dame de Paris, Sacré-Coeurbasilikan, museet Louvren där Mona Lisa finns att beskåda, och nöjesfältet Disneyland resort.

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs