Skip to main content

Fotboll och whisky i Skottland

Ignorera den eviga rivaliteten mellan Skottlands två stora städer och passa på att besöka båda – med högklassig fotboll och whisky i fokus. Ta en promenad till slottet som ligger vackert beläget på en vulkanisk klippa och njut av utsikten över gamla staden. På vår väg ner från slottet besöker vi the Scotch Whisky Experience som på ett mycket inspirerande och lärorikt sätt belyser whiskyns långa historia. Här kan du välja mellan olika guidade turer med provsmakning av olika whisky-sorter. Du får även sätta dig i en whiskeytunna (omgjord till kärra) som tar dig igenom olika typer av destilleringsmetoder.

Passa på att ta tåget den knappa timmen till Glasgow. Glasgow är en stad som under de senaste åren utvecklats enormt. Från att varit en nedgången industristad till att idag vara en pulserande metropol för såväl design och kultur som nöjen och upplevelser. Här finns också högkvalitativ fotboll på Ibrox Stadium eller Celtic Park som bjuder på såväl inhemsk fotboll som internationella kamper, eller varför inte passa på att pricka in det glödheta derbyt mellan "the old firm" Rangers och Celtic? Vill ni hellre stanna kvar i Edinburgh bjuder både Hearts och Hibernian på underhållande skottsk fotboll. 

Dag tre fortsätter i Edinburgh där vi fortsätter att bekanta oss med sevärdheter och shopping innan planet lyfter hemåt.

Detta paket exkluderar flygresa men vi hjälper er gärna att boka flygbiljetter från er önskade avresflygplats och på era önskade resdagar.

 

Sök resa

Karta