Skip to main content

Amsterdam - Weekendresa inklusive flyg

Njut av en härlig weekend i Amsterdam

Väl i Amsterdam ska du se till att besöka stadens berömda museer och speciella kaféer. De är populära turistställen på dagarna, medan folk dras till barerna och klubbarna runt torgen på kvällarna och nätterna. Invånarna i Amsterdam tycker om att tala engelska och är kända för att vara fritänkare. Till denna multikulturella huvudstad är alla välkomna!

Kalverstraat och Leiderstraat är de mest kända shoppinggatorna i Amsterdam. Antikviteter och konst finns i Spiegelkvarteren. Många bra secondhandbutiker runt om i staden. Blomenmarkt, nära Muntplein, är en flytande blomstermarknad.

 

Kontakta oss för detaljer >>

Destination

Amsterdam är huvudstaden i landet Holland som också benämns som Nederländerna. I landet bor det sammanlagt cirka 16,5 miljoner och i Amsterdam bor det ca 750 000 personer. Vid medtagningen av förorterna till Amsterdam blir invånarantalet cirka 1,4 miljoner. Det officiella språket i landet är nederländska, ett språk som är väldigt lik svenskan på papper men absolut inte i uttalet. Valutan som används i staden och i övriga landet är euro. Statsskicket är monarki och Amsterdam styrs precis som alla övriga nederländska kommuner av en borgarmästare och ett borgarråd samt kommunfullmäktige. Amsterdam är uppdelat i femton olika stadsdelar dessa får själva bestämma över många frågor på lokal nivå.

Tillsammans med Rom, London och Paris har Amsterdam blivit en populär turiststad i Europa. Det är numera vanligt med européer som åker till Amsterdam för en långweekend. Det som skiljer sig från många andra stora städer i Europa här är de många kanalerna och vattendragen i stadens centrum, samt den speciella arkitekturen, från både forna storhetstider till dagens moderna stil. Amsterdam beskrivs som en kreativ stad med en arkitektur som är nyskapande. Staden har mycket att erbjuda turisterna, bland annat finns det över 50 museum man kan besöka. Det finns även många nattklubbar, caféer och andra turistattraktioner. Du kan även lätt transportera dig mellan de olika sevärdheterna då många ligger centralt i stadskärnan. Annars är cykeln ett vanligt och smidigt sätt att förflytta sig i staden.

Kända personer som förknippas med Amsterdam är exempelvis konstnären Vincent van Gogh och Rembrandt. En känd person som förknippas med andra världskriget och som skrev sin berömda dagbok i staden är Anne Frank.

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs