Den eviga staden Rom har det mesta; historiska minnesmärken, vackra kvarter och läckra restauranger – och så ett antal riktigt bra golfbanor nära centrum.

Oaser finns överallt. Små trånga gränder dit inte bilarna når – historiska minnesmärken, trattorior, vackra piazzor, myllrande folkliv, dofter och pasta. Och så ett antal högklassiga golfbanor i grannskapet.

Vinodlingarna strax bredvid påvens sommarresidens Castelgandolfo och Albanosjön är Roms närmaste vinområde. Odlingarna är vackra och det är också områdets golfbana Country Club Castelgandolfo, som lär vara byggd i en gammal vulkankrater – i varje fall ser det ut så. Flera bra golfhål samsas på den lilla ytan.

Rom är huvudstad i Italien och var även huvudstad i det Romerska riket under antiken. Rom är huvudstad i regionen Lazio och huvudort i provinsen Roma. I Rom ligger även Vatikanstaten, centrum för Romerskkatolska kyrkan.

Rom är byggt på de berömda sju kullarna; Aventinen, Caelius, Capitolium, Esquilinen, Palatinen, Quirinalen och Viminalen. Genom hela staden flyter även floden Tibern, vilket är ett perfekt sätt att se staden.