Skip to main content

Vilamoura - 5* Pestana Vila Sol

Portugals golfmekka 

Strax utanför Vilamoura ligger detta bekväma golfhotell med 27 hålsbanan Vila Sol utanför dörren med en inbjudande pool och i lugna omgivningar. Tio minuters taxiresa bort finner ni Vilamouras hamn med restauranger, nöjen, butiker och lyxyachter. 5 rundors spel på hemmabanan Pestana Sol Championship course samt möjlighet att utan kostnad spela närliggande banorna Silves, Gramacho och Alto. Ett komfortabelt paket för er som vill upptäcka Algarve och bo granne med kustens puls.  

 

Boende

Hotel Pestana Vila Sol

Hotel Pestana Vila Sol är ett femstjärnigt golfhotell med bekvämt läge nära flygplatsen och Vilamouras centrum. Omgivningarna är lugna med golfbanan Vila Sol och semesterhus som närmsta granne. Ni når centrala Vilamoura med hamnen på ca 10 minuter.

Perfekta rum

Hotellrummen finns med stor dubbelsäng eller med två separata sängar. Storleken på rummen är 25 kvm och är utrustade med balkong, luftkonditionering, fritt WiFi, minibar, badrum med dusch och badkar, tv, hårtork och ja de bekvämligheter man förväntar sig av ett bra hotell. På hotellet finns uppvärmd inomhuspool, jacuzzi, utomhuspool med solsängar, två barer, restaurang, gym och konferensrum.

Golf

Golf

I detta paket ingår 5 x 18 hål på hemmabanan Vila Sol med möjlighet att spela banorna Silves, Gramacho och Alto. Önskas annat upplägg ordnar vi det.

Vila Sol Championship course

Vila Sol Championship course är en 18-håls slinga designad av Donald Steel. Banan kantas av pinjeträd, mandelträd, gott om växtlighet och vatten. Första 9 bjuder på långa par fyror och par femmor som ger en ganska tuff start medan de avslutande 9 inte är lika krävande och här utmanas vi av banans 2 signaturhål; fantastiskt trevliga par treor. Banan kräver ofta precision med en del smala fairways och oförlåtande upplägg. Men ingen omöjlig uppgift för någon, snarar en rolig utmaning.

Silves Golf

Silves Golf ligger vackert med oliv- och citrusodlingar som granne. Banan passar de med ett mer attackerande golfspel samtidigt som man placerat bunkrar väl för att skapa huvudbry för de långtslående. Spelare med högre hcp får ställa sig in på en dag av koncentration och tålamod då en del hål kan uppfattas som svåra och högst utmanande. Banan har några trevliga par 3:or men också ett antal tuffa par 5:or. Silves är ingen ”walk in park”, snarare en tuff bana oavsett hcp. Banan bjuder samtliga på väldigt härliga vyer över palmprydda dalar och de omgivande bergen.

Alto Golf

Alto Golf ligger nära fiskebyn Alvor, väster om Portimao. Efter er runda här rekommenderar vi er en middag ner i Alvors hamn där fisken är så färsk och god den kan bli. Golfbanan Alto är en utmaning med flera dog-legs, upphöjda greener, strategiskt placerade bunkrar och träd. Dessutom får ni uppleva ett av Europas längsta hål på sextonde.  Under rundan som är lätt att promenera får ni då och då njuta av vyer över Atlanten.

Gramacho Golf

Gramacho Golf ligger belägen nära orten Carvoeiro väster om Vilamoura. Här får man plocka fram flertalet av klubborna ur bagen då det vankas en teknisk golfrunda. Banan är designad av Ronald Fream och något mer välkända Nick Price som skapat en rolig utmaning för alla sorters spelare. Noga val av klubbor och taktik kommer underlätta en bra score. Banan kan med rätta kalla sig mästerskapsbana då man vid flera tillfällen varit stolta värdar för Portuguese Ladies Open.

Hyrbil/Transfer

Hyrbil/Transfer

I detta paket finns möjlighet till privat flygplatstransfer mellan Faro flygplats och boendet. Chaufför möter er i ankomshallen och hämtar er vid hotellet på angiven tid på hemresedagen.

Önskar ni istället hyrbil tar vi fram pris och skickar er en offert. Ange önskemål om hyrbil i samband med er förfrågan.

 

Om resmålet

Golfmekkat Vilamoura

Många som besöker Algarve vill bo i golfmekkat Vilamoura. Med detta paket bor ni prisvärt direkt vid golfbanan Vila Sol i avkopplande miljö men samtidigt bara en kort trip till händelsernas centrum i Vilamoura. Från flygplatsen till hotellet är det endast tjugo minuters transfer som ingår i paketet. Med andra ord är Vila Sol en perfekt bas för er golfvecka. Hotellet har ett fint poolområde, en inomhuspool, gym, restaurang och bar så här finns alla faciliteter för en avkopplande semester.

18 hål & utmanande 9-håls slinga

Golf spelas på hemmabanan Vila Sol som har en 18 håls mästerskapspana samt en bra och utmanande 9-håls slinga.  Önskar ni spela mer varierande banor så ingår spel på golfbanorna Silves, Gramacho och Alto. Mycket trevliga och vackert belägna golfbanor samt härliga utflyktsmål bara ca en halvtimme – fyrtio minuter västerut längs Algarves vackra kust.  Alltså stora möjligheter kombinera er golvecka precis som ni vill ha den.

 

Se fler resmål

Nyfiken på andra resor?

Se fler av våra portugisiska golfpaket i Algarve med bra boenden och fantastiska golfbanor.

Se fler resmål >>

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs