Skip to main content

Vilamoura - 4****Pestana Vila Sol

Portugals golfmekka 

Strax utanför Vilamoura ligger detta bekväma golfhotell med 27 håls banan Vila Sol utanför dörren, inbjudande pool och lugna omgivningar. Tio minuter taxiresa bort finner ni Vilamouras hamn med restauranger, nöjen, butiker och lyxyachter. Spel på hemmabanan samt utflykter till Silves, Gramacho och Alto. Ett komfortabelt paket för er som vill upptäcka Algarve och bo granne med kustens puls.  

Mer om resmålet

Många som besöker Algarve vill bo i golf meckat Vilamoura. Med detta paket bor ni prisvärt direkt vid golfbanan Vila Sol i avkopplande miljö men samtidigt bara har en kort bilresa till händelsernas centrum i Vilamoura. Från flygplatsen till hotellet är det endast tjugo minuters bilresa med er hyrbil som ingår i paketet och som är fullt försäkrad med extra förare inkluderat. Med andra ord är Vila Sol en perfekt bas för er golfvecka. Hotellet har ett fint poolområde, en inomhuspool, gym, restaurang och bar så här finns alla faciliteter för en avkopplande semester.

Golf spelas på hemmabanan Vila Sol som är en 27 håls parkbana samt utflykter ca en halvtimme – fyrtio minuter västerut längs Algarves vackra kust till banorna Silves, Gramacho och Alto. Vill ni hellre spela fler rundor på hemmabanan går det naturligtvis att ordna.

Golf

Golf

I detta paket ingår 2 x 18 hål på hemmabanan Vila Sol och 18 hål på vardera Silves, Gramacho och Alto. Önskas anat upplägg ordnar vi det.

Vila Sol Championship course är en 27-håls slinga designad av Donald Steel. Banan kantas av pinjeträd, mandelträd, gott om växtlighet och vatten. Första 9 bjuder på långa par fyror och par femmor som ger en ganska tuff start medan de avslutande 9 inte är lika krävande med par treor. Banan kräver ofta precision med en del smala fairways och oförlåtande upplägg. Men ingen omöjlig uppgift för någon, snarar en rolig utmaning.

Silves Golf ligger vackert med oliv- och citrusodlingar som granne. Banan passar de med ett mer attackerande golfspel samtidigt som man placerat bunkrar väl för att skapa huvudbry för de långtslående. Spelare med högre hcp får ställa sig in på en dag av koncentration och tålamod då en del hål kan uppfattas som svåra och högst utmanande. Banan har några trevliga par 3:or men också ett antal tuffa par 5:or. Silves är ingen ”walk in park”, snarare en tuff bana oavsett hcp. Banan bjuder samtliga på väldigt härliga vyer över palmprydda dalar och de omgivande bergen.

Alto Golf ligger nära fiskebyn Alvor, väster om Portimao. Efter er runda här rekommenderar vi er en middag ner i Alvors hamn där fisken är så färsk och god den kan bli. Golfbanan Alto är en utmaning med flera dod-legs, upphöjda greener, strategiskt placerade bunkrar och träd. Dessutom får ni uppleva ett av Europas längsta hål på sextonde.  Under rundan som är lätt att promenera får ni då och då njuta av vyer över Atlanten.

Gramacho Golf ligger belägen nära orten Carvoeiro väster om Vilamoura. Här får man plocka fram flertalet av klubborna ur bagen då det vankas en teknisk golfrunda. Bana är designad av Ronald Fream och något mer välkända Nick Price som skapat en rolig utmaning för alla sorters spelare. Noga val av klubbor och taktik kommer underlätta en bra score. Banan kan med rätta kalla sig mästerskapsbana då man vid flera tillfällen varit stolta värdar för Portuguese Ladies Open.

Hyrbil/transfer

I detta golfpaket till Vila Sol på Algarve ingår alltid hyrbil med fria mil och full försäkring.

Ni betalar med andra ord inget extra på plats utöver bensinen ni förbrukar, vägtullar och eventuell extra utrustningar som ni vill lägga till. Vid full försäkring reserveras heller ingen deposition av hyrbilsbolaget på plats.

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Fiat Scudo/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

Är ni en grupp om 6 resenärer eller fler kan transfer vara ett alternativ till hyrbil. Be oss om offert.

Hotell

Hotell

Hotel Pestana Vila Sol är ett fyrstjärnigt golfhotell med bekvämt läge nära flygplatsen och Vilamouras centrum. Omgivningarna är lugna med golfbanan Vila Sol och semesterhus som närmsta granne. Ni når centrala Vilamoura med hamnen på ca 10 minuter.

Hotellrummen finns med stor dubbelsäng eller med två separata sängar. Storleken på rummen är 25 kvm och är utrustade med balkong, luftkonditionering, fritt WiFi, minbar, badrum med dusch och badkar, tv, hårtork och ja de bekvämligheter man förväntar sig av ett bra hotell. På hotellet finns uppvärmd inomhuspool, jacuzzi, utomhuspool med solsängar, två barer, restaurang, gym och konferensrum.

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.
  Resevillkor
 • Högsta kreditvärdighet
  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

  Kammarkollegiet

 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs