Skip to main content

Krakow - Weekendresa inklusive flyg

Möt våren i kulturpärlan Kraków

Kraków är en klart lysande stjärna bland weekendresmålen. Kultur- och lärdomsstaden i södra Polen har en välbevarad medeltida stadskärna med kullerstensgator kantade av vackra hus och mysiga kaféer. Kraków är känt som kyrkornas stad, vilket ni snart blir varse om när ni flanerar runt i en av Polens äldsta städer. Kyrkor finns i nästan varje kvarter! Mariakyrkan (koscicol Mariacki) är en av de främsta landmärkena. Det finns även förnämliga konstsamligar med bland annat Leonardo da Vincis porträtt av Cecilia Gallerani "Damen med hermelinen". 

Krakóws historiska citykärna, Stare Miasto, är upptagen på UNESCO:s världsarvlista. Runt om i staden finns en mängd välbevarade byggnader att besöka och uppleva. Det största torget, Rynek Glówny är ett av Europas största torg och Krakówbornas naturliga samlingsplats. 

Kontakta oss för detaljer>>

Destination

Ytterligare intressanta mål är givetvis Auschwitz och saltgruvan Wieliczka.

Kraków är rätt litet och promenadvänligt. Man promenerar mellan Gamla Stan och judiska kvarteren på ca 20-25 minuter. Inne i Krakow är det trevligt att ta sig fram med hjälp av spårvagnarna.

Alla biljetter kostar lika mycket oavsett hur långt du ska åka och biljetterna köper du i vanliga kiosker.

Taxi är också ett billigt alternativ. Tänk på att alltid ha kontanter till taxi, då kortbetalning inte är lika utvecklat i Polen som hemma i Sverige.

Det finns mycket att handla i Kraków och det mesta är bra mycket billigare än hemma.

Nattlivet är fartfyllt och prisvärt. Det finns mängder av bra barer och klubbar både i Gamla stan och i Kazimierz (judiska kvarteren). Är ni ute efter det eleganta nattlivet så är det till Gamla stans inneställen ni ska leta er till. Är ni mer för den ruffiga och lite alternativa bar- och pubkvällen så är Kazimierz ert slutmål. Drinkar och matpriser är plånboksvänliga i jämförelse med Sverige, så passa på att gå ut och unna er en helkväll fylld med läckerheter!

Klimatet i Kraków karaktäriseras av varma somrar och kalla vintrar. Den varmaste perioden är från juni till augusti. Det är också då soltimmarna per dag är som flest.

Under våren blir antalet soltimmar per dag successivt flera. Medeltemperaturen i april är 10-15 grader och det blir varmare allt eftersom sommaren närmar sig

Resa dit: Flyg direkt från Stockholm eller Köpenhamn

Restid: Cirka 1 timme och 45 minuter från Stockholm, 1 timme och 30 minuter från Köpenhamn.

Transfer: Ca 20 minuter med tåg direkt från flygplatsen in till centrala stan.

Tidsskillnad: Ingen

Folkmängd: Ca 39 miljoner i hela landet, ca 800 000 i Krakow

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs