Skip to main content

St Andrews Golf - Bell Craigh House

St Andrews Golf med utsikt över The Castle Course med Staden St Andrews och havet i bakgrunden.

St Andrews - Drömresa med chans på Old Course!

Att spela klassisk Links i St Andrews är en upplevelse och golfresa utöver det vanliga. Endast en lång drive bort från ert centrala boende har vi St Andrews links klassiska golfbanor och stadslivet med pubar, restauranger och golfshops. Bättre än så här kan golflivet knappast bli. Charmigt centralt boende, dubbelrum inklusive frukost. Detta paket innehåller 3 dagars golf i golfens mecka . Vi hjälper er gärna med att komma med i lotteriet för starttider till legendariska och mytomspunna The Old Course.  Det finns en fri golfshuttle som kör dig mellan klubbhusen. 

Detta paket exkluderar hyrbil/transfer och flygresa, vi hjälper er såklart gärna att boka. 

 

Boende

Boende

Centralt boende

Charmigt centralt boende på Bell Craigh House med frukost inkluderad.

Värdinna på plats

4 stjärnigt gästhus i St Andrews med bra läge till stadens alla golfbanor samt restauranger, shopping och pubar. Vår värdinna Hazel och hennes personal är alltid på plats och hjälper er på bästa sätt och tar väl hand om en. Bra parkeringsmöjligheter (ingen kostnad) precis utanför Bell Craigh. 

 

Golf

Golf

Obegränsad golf?

Om du vill få ut max av upplevelsen finns möjligheten köpa till obegränsad golf. Då förbokas en starttid varje speldag och sedan bokar man själv på sin andra runda ca. 48h innan din starttid. Ange detta vid din förfårgan så hjälper vi er mer än gärna.

Vilken bana passar er?

Vi förbokar 3 startider åt er på någon av St Andrews 6 banor. Det är inte alltid lätt att veta vilket upplägg som passar just er eftersom banorna har olika priser och layouter. Nedan kan du läsa om banorna. 

Det går tyvärr inte att boka startider på The Old Course under året, då all bokning av lediga tider sker året innan säsong startar. Det finns dock ett lotteri (Ballot) som var dag ger ett ganska stort antal spelare möjlighet gå ut och spela på helig golfmark! Vi hjälper er gärna med att komma med i detta lotteri. 

New Course - Unik golfbana

Letar du efter en unik golfbana? New Course har en unik design som skiljer sig från andra banor. New Course sträcker sig över 6 055 meter och är en 18-håls par 71 bana. Bunkrarna är strategiskt placerade runt både greenområden och dom kuperade fairwaysen för att göra spelet tuffare.

Jubilee Course - Utmanande golfupplevelse

Sugen på en utmanande golfupplevelse? Mästerskapsbanan Jubilee Course är en 6 160 meter lång 18-håls par 72 bana belägen mellan havet och St Andrews New Course. Linksbanan anses av många vara en av de mest utmanande banorna i området, dels för att banan är mer kuperad och dels för att banan är belägen nära havet vilket resulterar i kraftigare vindar.

The Castle Course - Golf med vackra vyer

Vill du spela golf med en vacker utsikt? Då är The Castle Course ett toppenval. The Castle Course är en 6 759 meter lång 18-håls par 71 bana som är belägen ovanför en klippa med fantastisk panoramautsikt över St Andrews och havet. Njut av både den storslagna vyn och naturskönt golfspel.

 

The Eden Course & Sttrathyrum Course 

Aningen mer förlåtande än de andra banorna och även lite billigare. Om du primärt reser för att uppleva byn och inte tycker det är viktigt att spela på dem dyraste banorna är detta ett perfekt alternativ. 

 

 

Hyrbil/Transfer

Hyrbil

Vid resor 2-4 personer rekomenderar vi hyrbil. Fler än 4 personer så kan transfer vara ett bra alternativ.

Kontakta oss med ert önskemål och vi hjälper Er!

 

Om resmålet

Golfklassikern St Andrews

St Andrews är beläget på den skotska östkusten. Förutom golf så finns det många fina platser i staden att besöka, bland annat den botaniska trädgården, golfmuseet och det magnifika slottet St Andrews Castle.

St Andrews Golf - The Home of Golf

St Andrews hör till en av världens äldsta golfdestinationer. Golf har spelats på dessa historiska linksbanor i mer än 600 år och mer än 230 000 golfrundor spelas idag över samtliga sju golfbanor. Med sin rika golfhistoria är St Andrews links ofta kallad "The Home of Golf", och dess betydelse för sporten är enastående. Det finns även golfskola, ett antal klubbhus och butiker tillgängliga.

Fler linksbanor i St Andrews

På St Andrews är samtliga banor linksbanor. Linksbana innebär att banorna utgörs av grästäckta sandbotten och är kända för sina naturligt formade bunkrar och sandgropar, tack vare de kraftiga vindar som är karakteristiska för kustområdena. Är du ute efter en oförglömlig golfupplevelse på linksbana? Då är St Andrews links en riktig klassiker.

The Old Course - Den legendariska banan

Den legendariska banan, The Old Course, är en 6 721 meter lång 18-håls par 72 bana som är mest känd för att vara en av de äldsta och mest krävande i världen. Denna magnifika bana har varit platsen för några av världens största golfmästerskap. Spela på en av den mest legendariska golfbanorna och upplev golf på en av världens äldsta banor!

Prisvärt golfpaket till St Andrews

Med vårt färdigkomponerande golfpaket får du hotell, golfrundor och golfshuttle mellan klubbhusen inkluderat. Vill du också inkludera flyg, hyrbil och/eller transfer? Fyll i vårt förfrågansformluär så skräddarsyr vi din golfresa till St Andrews enligt dina önskemål! Välkommen till "The Home of Golf"!

FAQ 
Var ligger St Andrews Golf?

St Andrews ligger på den vackra skotska östkusten och är en uppskattad golfdestination för golfentusiaster över hela världen.

När är den bästa tiden att åka till St Andrews?

Golfsäsongen varar i huvudsak från april till oktober. Vår, sommar och tidig höst bjuder på behagligt väder för att spela golf.

Vilken är den bästa golfbanan på St Andrews links?

St Andrews links är hem för flera fantastiska golfbanor. Det är svårt att utse en som den absolut bästa, eftersom det beror på dina preferenser. The Old Course, som är en av världens mest kända banor, anses ofta vara en favorit. Andra populära banor inkluderar The Castle Course, Jubilee Course, och New Course. Det bästa rådet är att spela flera banor och se vilken som passar dig bäst.

Varför kallas St Andrews för "The Home of Golf"?

St Andrews kallas "The Home of Golf" eftersom staden anses vara golfens födelseplats. Staden hyser en lång och stolt historia av golf, hem åt några av världens äldsta golfbanor. Den kända banan, The Old Course, har spelats i århundraden och är en återkommande värd för prestigefyllda golfmästerskap.

Se fler golfweekends

Se fler av våra golfweekends med bra boenden och fantastiska golfbanor i Skottland.

Se fler golfweekends >>

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs