Skip to main content

Algarve - Lagos longstay med centralt boende, alla transfer och fler banor inkl. flyg

Golfvärdar på plats, centralt boende och slipp hyrbil

Vår senaste longstay-nyhet tar er till en av Algarves mest gemytliga orter, Lagos, beläget på kustens västra sida. Här bor vi på fräscha och centralt belägna lägenhetshotellet Aqualuz med fina faciliteter och med gångavstånd till de många kullerstensgatorna i centrum som kantas av butiker, kaféer och restauranger. Kring staden finns många intressanta golfbanor som vi spelar tillsammans. För er bekvämlighet ingår alla transfer på plats. Botanisera bland stadens alla kaféer, många butiker, härliga fisk- och skaldjursrestauranger, spela riktigt underhållande golf, luta er tillbaka och njut av bekvämligheten i det härliga klimatet.
 

Denna resa är under uppdatering. Se våra aktuella resor på longstay här >>

Mer om resan

Charmiga Lagos

Ca en timme väster om Faro flygplats och ca 2,5 timmar söder om Lissabons flygplats ligger utsökta orten Lagos. Detta är en av de städer på Algarvekustens som lyckats bevara sin charm och samtidigt integrerat turismen i staden. Här finns ett stort utbud av genuina restauranger, tavernor, kaféer, butiker och nöjen. Stadens Marina är en av kustens mest välbesökta och här ligger segelbåtar och yachter året om. Vår bas är lägenhetshotellet Aqualuz som nyligen genomgått en stor renovering och nu erbjuder ett ljust, modernt och fräscht boende med gångavstånd både till centrum, hav och Marinan i staden. Ett perfekt läge i en lugn del av staden. Alla lägenheter har ett vardagsrum, fullt utrustat kök, separat sovrum, balkong och helkaklat badrum. Hotellets innergård består av en stor pool, restaurang, bar och servering. Här finns stora ytor och det känns aldrig trångt. I anslutning till innergården ligger hotellets välutrustade gym samt SPA-avdelningen med stor inomhuspool. Vi är övertygade om att ni kommer att gilla både faciliteterna, lägenheterna och läget.

Fantastisk golf

14 rundor golf ingår och vi tycker om variation. Därför spelar vi högklassiga Palmares, nya stjärnskottet Espiche, lokala favoriten Boavista samt intressanta Santo Antonio. En gång per vecka kommer vi arrangera en social och rolig tävling. I resan ingår transfer mellan hotellet och golfbanorna t/r och transfern tar ca 10 - 20 minuter beroende på bana. Naturligtvis ingår även flygplatstransfer. För den som vill hyra bil för en dag eller en längre period finns möjligheten. Vi har avtal med Budget/Avis som har kontor på gångsvatånd från boendet. Våra värdar på plats hjälper er gärna att ordna med bilen. Det finns också goda tågförbinelser mellan Lagos och andra orter på kusten. Att exempelvis ta sig till Faro kostar ca €7 och tar 1h 40min. Ni kan söka tågavgångar på denna länk: https://www.cp.pt/passageiros/en/train-times

Sociala aktiviteter

Under månaden på varmare breddgrader kommer vi även ordna en del sociala aktiviteter utanför golfbanan som quizkväll, gemensamma morgonpromenader och gemensamma besök på lokala restauranger.  Möjlighet att skriva upp sig på ett par utflykter kommer också finna på plats. Vårt paket till Aqualuz kommer ge er en månad i härligt klimat med spel på flera bra banor och ett modernt boende i en underbar kustort.

Boende

Boende

Helrenoverat i centrum

Aqualuz är ett nyligen helrenoverat lägenhetshotell precis i utkanten av Lagos centrum. Att promenera ner till huvudgatan med massor av restauranger, butiker och kaféer tar inte mer än tio minuter. I direkta omgivningarna ligger ett par restauranger och en Supermarket.

Ljusa lägenheter

Lägenheterna har ljus och modern inredning. Köket är utrustat med grundläggande redskap för matlagning och har två kokplattor,  ni har ett separat sovrum, ett helkaklat badrum, vardagsrum med tv och en balkong. Men så mycket tid i lägenheterna behöver man inte spendera för här finns en lugn och stor innergård bestående av pool, solsängar, två uteserveringar, en restaurang med bar och intilliggande spelrum med biljard och pingisbord. Ni har tillgång till ett stort och välutrustat gym och ett SPA där inomhuspoolen bjuder in till uppfriskande dopp och motion. Ett inträde till SPA-avdelningen gäller per dag gäller. Hotellets lounge är modern och Skandinaviskt inredd med intilliggande bar, en gemytlig plats att avsluta kvällen på tillsammans med nya vänner.

Tjänster

WiFi är fritt i lägenheterna och allmänna utrymmen (numer kan ni även använda 3G och 4G nätet i Portugal till samma taxa som i Sverige) Lägenheterna har inte tvättmaskiner men det finns en tvättstuga där ni kan tvätta mot en mindre kostnad. €5 för en tvättning inkl. tvättmedel och €2,5 för en torktumling. Tvättstugan är öppen 24 timmar om dygnet och poletter köps i receptionen. I tvättstugan finns även strykjärn.

Transfer/hyrbil

Transfer

I detta paket ingår för er bekvämlighet flygplatstransfer t/r samt alla golftransfer t/r. All golf spelas på fasta tider (se dagsprogram) och tillsammans som en grupp. Det betyder att ni möts upp utanför hotellets reception inför varje runda och transporteras till golfbanan. Bussen går sedan tillbaka från klubbhuset på angiven tid och vi har tagit lite höjd i planeringen så att ni hinner med en förfriskning eller lite snacks på klubbens restaurang innan tillbakafärd.

Det går att hyra bil för en dag eller flera dygn på plats om så önskas. Algarve har mycket vackert att upptäcka. Vi samarbetar med Avis/Budget och erbjuder er fullt försäkrade hyrbilar som kan hämtas ut på bolagets lokala kontror i Lagos.

Golf

Golf

Alla rundor under månaden spelas gemensamt och vi spelar sällskapsrundor varvat med sociala tävlingar med symboliska priser i potten (dock inget krav att tävla). I paketet ingår 5 rundor på en av Algarves finaste banor Palmares, tre rundor på lokala klassikerna Boavista, tre rundor på nya populära Espiche och tre rundor på utflyktbanan Santo Antonio med några riktigt härliga vyer och intressant layout.

Palmares GC

Palmares GC är en ambitiös klubb som öppnade så sent som 2010 men redan får arrangera tävlingar av klass. Banans 27 hål är designade av Robert Trent Jones II och är en mix av park- och linksbana och passar såväl semestergolfaren som den mer erfarne. Med sina tre slingor kommer ni få variation i spelet och vi kan utlova att ni blir hänförda av den vackra och ostörda naturen.

Espiche

Espiche: Prisad för sitt klubbhus är Espiche redan vid ankomst en upplevelse. Man har fått utmärkelsen världens tredje ”bästa klubbhus” (ja det finns utmärkelser för allt) Banan är det senaste tillskottet av fina golfbanor på Algarve. Här spelar ni i ett öppet böljande landskap längs sjöar, vattendrag och vingårdar. Bunkrar vaktar de flesta av de stora och ondulerande greenerna. Banan är trevlig för de långt slående med sin öppna layout och här belönas de som lyckas bedöma banan bäst. Banan har en del nivåskillnader men är fullt möjlig att promenera runt och här bör de flesta trivas oavsett hcp. Banan mäter 5862 från bakre tee.

Boavista GC

Boavista GC ligger ca fem minuters körning väster om centrala Lagos. Banan är titade ev britten Howard Swan och öppnades 2002. Här spelar ni en bana i varierad natur och böljande landskap med Atlanten som kuliss. Fairways kantas av palmer, pinje- och olivträd och vattenhinder finns naturligtvis på strategiska plateser. Medelgolfaren kommer tycka detta är en mycket passande bana, de med högre hcp kommer behöva tungan rätt i mun på flera håll och låghcpare hittar runt på bra poäng genom taktik. Golfbil kan vara att föredra om det finns krämpor eller om dagsformen är tveksam.

Santo Antonio Golf

Santo Antonio Golf (f.d. Parque da Floresta) är en mycket välunderhållen golfbana som stoltserar med bland de bästa skicken på greener man kan finna i regionen. Banan ligger belägen ca tjugo minuter väster om Lagos och här är det fridfullt och ingen hets. Fågelsång, tystnad och ljudet från bollträffar följer er runt banan. Santo Antonio är inte lik någon annan bana på Algarve och här spelar ni några riktigt spektakulära hål i den något kuperad och mestadels öppna terrängen. Ni kommer uppleva en hel del tjusiga vyer samtdigt som koncentrationen måste ligga på kontrollerade slag då kräver välplacerade slag. Golfbil ingår på denna roliga och annorlunda Algarvebana.   

 

Karta

Hotell

Aqualuz Suites Lagos

Aqualuz Suites Lagos

Aqualuz är ett nyligen helrenoverat lägenhetshotell precis i utkanten av Lagos centrum. Att promenera ner till huvudgatan med massor av restauranger, butiker och kaféer tar inte mer än tio minuter. I direkta omgivningarna ligger ett par restauranger och en Supermarket. Lägenheterna har ljus och modern inredning. Köket är fullt utrustat, ni har ett separat sovrum, ett helkaklat badrum, vardagsrum med tv och en balkong. Men så mycket tid i lägenheterna behöver man inte spendera för här finns en lugn och stor innergård bestående av pool, solsängar, två uteserveringar, en restaurang med bar och intilliggande spelrum med biljard och pingisbord. Ni har tillgång till ett stort och välutrustat gym och ett SPA där inomhuspoolen bjuder in till uppfriskande dopp och motion. Hotellets lounge är modern och Skandinaviskt inredd med intilliggande bar, en gemytlig plats att avsluta kvällen på tillsammans med nya vänner. WiFi är fritt i lägenheterna och allmänna utrymmen (numer kan ni även använda 3G och 4G nätet i Portugal till samma taxa som i Sverige) Lägenheterna har inte tvättmaskiner men det finns en tvättstuga där ni kan tvätta mot en mindre kostnad...
 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Högsta kreditvärdighet
  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs