Skip to main content

Hotel Encinar de Sotogrande 4*

 

Hotel Encinar de Sotogrande – den perfekta utgångspunkten för en golfvistelse i södra Spanien!

 

Här har du tillgång till några av Spaniens bästa golfbanor, både i Sotogrande och på Costa del Sol.

Med sitt privilegierade läge nära stränderna på Costa del Sol och några av de bästa golfbanorna i Spanien så är detta det perfekta valet för en fantastisk golfupplevelse.

Valderrama som varit värd för Ryder Cup ligger endast ligger 10 minuter bort med bil. 

Med mycket enkel åtkomst från A-7 kan du på några minuter njuta av atmosfären i Sotograndes småbåtshamn, stränder med kristallklart vatten och de magnifika golfbanorna på Costa del Sol. 

Anläggningen har en fantastisk trädgård med pool, terrass och padeltennisbanor vilket gör det till en idealisk miljö att hålla sig aktiv eller koppla av i. Den har även en modern bar och restaurang samt flera festlokaler.

 

Boende

Boende

De rymliga och bekväma rummen är fullt utrustade för att säkerställa maximal komfort under din vistelse. Många av dem har utsikt över landsbygden och golfbanan La Cañada. Oavsett om du är på affärs- eller nöjesresa är rummen på Encinar de Sotogrande Hotel ett trevligt utrymme där du kan arbeta, koppla av, utöva din favoritsport och naturligtvis sova bekvämt.

Rummen har privata balkonger samt badrum med djupa badkar och regndusch. Med gratis wi-fi håller du dig uppkopplad och på rummet har du även satellit-tv.

Om resmålet

Om resmålet

Det är få hotell som är omringat av så många fina golfbanor. Bara ett par minuters körning bort kan du ta dig till, Alcaidesa Links och Heathland, Valle Romano, La Canada, Valderama, San Roque, Real Club Sotogrande, La Reserva GC, Finca Cortesin, La Zagaleta, bara för att nämna några. 

Ni kommer även att bo en kort bit ifrån både stranden och marinan.

I marinan ger de över 500 förtöjningsplatserna plats åt en elegant blandning av lustjakter som verkligen är något att gapa över. Samtidigt som du gör det kan du shoppa loss i någon av de många märkesbutikerna och affärerna som kantar hamnen, eller avnjuta en cappuccino och en lätt lunch på någon av hamnens förträffliga restauranger.

Golf

La Canada

Med grannar som Sotogrande, San Roque och Valderrama är det lätt att känna sympati för denna prisvärda golfbana som många golfare missar när de besöker dessa exklusiva golfkvarter. La Canada var länge en 9-hålsbana byggd av Robert Trent Jones (den äldre) men år 2002 la Dave Thomas de felande 9 hålen som idag är första 9 på banan. Detta är en mycket välskött och underhållande golfbana med utmanande fairways, stora lundar av träd, snabba greener och härliga vyer över Medelhavet.

De mest berömda hålen här är par 5 hålet på 10:an och avslutningshålet där ett bra avvägt utslag krävs över en ravin samtidigt som vyerna över Guadiaro floden och havet pockar på uppmärksamheten.

En medelsvår bana som kan promeneras runt med lite vilja och om man inte har några problem med hälsan.

 

 

Alcaidesa 

Alcaidesa Links är en trevlig seaside bana byggd längs Medelhavets klippor i kuperad terräng, trots namnet klassar vi inte banan som en riktig linksbana även om ingredienser som ljung, vind och hav möter er längs rundan. Banan designades av Peter Alliss och Clive Clark och här kunde man slå ut första gången 1990. År 1999 gjorde man dock en del justeringar på banan för att göra den mer bekväm för spelare med högre hcp, det innebar bland annat breddade fairways och ombyggda greener från ondulerande till mindre ondulerade.

Det är rekommenderat att ha bra kondition om man vill gå banan eftersom den börjar högt över havet för att sedan fortsätta ner mot stranden och sedan vänder tillbaka upp till klubbhuset och på vissa håll är det ganska långt mellan hålen. Hål 5 till 14 spelas längs kusten och här kan vinden vara en vital faktor att räkna med. En del av hålen längs banan är dolda och man kan lätt göra av med en hel del bollar när man skall över de raviner som finns, dessa är dessutom fyllda med buskage. Det är nog få spelare som klarar bana med ett 3-pack bollar men kvalitén och de fantastiska vyerna över Medelhavet och Gibraltar gör Alcaidesa Links till en given bana att spela.

Efter rundan smakar en Cerveza Grande eller Tinto Verano mycket bra på altanen utanför klubbhuset med Medelhavet som fond.

 

 

Valle Romano

Valle Romano är en hårt satsande mästerskapsbana belägen strax utanför Estepona stad. En dag skall Valle Romano vara en legendarisk bana, det är klubbens devis. Det är kanske en liten bit kvar till samma klass som hos grannbanorna kring Sotogrande men å andra sidan kostar Valle Romano inte en förmögenhet att spela, ännu. Här möts ni av en ganska kuperad bana, golfbil ingår därav i er green fee. Allt som oftast blir vinden en viktig faktor i spelet då banan stäcker sig ner mot Medelhavskusten. Här finns i regel fem tees att välja mellan så att spelare av alla nivåer skall ha en chans att få en trevlig runda på banan. Cabell B. Robinson som arkitekten heter har skapat en variationsrik bana med stora härliga greener att analysera och hantera. Innan och efter er runda kan ni avnjuta något gott i det trevliga och moderna klubbhuset. Banan mäter 6231 meter från vit och par är 71. 

 

 

Hyrbil

I det här paketet ingår hyrbil med full försäkring och fria mil, storlek på bil bokas efter hur många ni är i bokningen. 

Se fler resmål

Se fler golfpaket 

Se fler av våra golfpaket med bra boenden på Costa del Sol

Se fler golfpaket >>

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs