Skip to main content

Costa Blanca - Mar Menor lägenheter longstay

Himmelriket för den flitiga golfaren

Med spel på sex Jack Nicklaus-banor varav en utanför dörren är Mar Menor ett himmelrike för en golfare som vill fly vinterkylan hemma och förlänga golfsäsongen. Här får ni det bekväma med att bo på en resort med service, restauranger, bar och SPA-faciliteter inom området. Dessutom fina ljusa lägenheter som alla har stor balkong och fullt utrustat kök.

Mar Menor lägenheter longstay

Mar Menor lägenheter longstay

Lyxigt resort

Mar Menor öppnade 2005 och inom resorten finns restauranger (bl.a. italienskt, sushi), café, irländsk pub, supermarket, utomhuspool och ett lyxigt spa (ett Spa-kort med fritt nyttjande av avdelningen under en månad kostar €100 och köps på plats). Strax utanför resorten och på bekvämt gångavstånd ligger "boulevarden", en gata med ett antal restauranger och barer som har öppet året om.

Fullt utrustade fräscha lägenheter

Varje lägenhet har ett sovrum, vardagsrum med satellit-TV, badrum, kök med mikrovågsugn, kyl/frys mm, gratis internetuppkoppling, air-condition och balkong/terrass. Alla lägenheter går i fräsch modern stil och är designade av berömda arkitekten Melvin Villaroel. Poolområde finns direkt utanför lägenheterna. Möjlighet finns att uppgradera till lägenhet med två sovrum och två badrum för +1680:- per person. Avståndet från lägenheterna till hotellets reception, poolområde och golfklubb är ca 700 meter.

 

Golf

Golf

Mar Menor

Mar Menor är en öppen, snäll och flack banan som sträcker sig igenom Mar Menor Golf Resorts område. Som vanligt på Jack Nicklausbanorna kommer ni få uppleva vältrimmade fairways, snabba greener en del djupa bunkrar att passera samt några icke allt för besvärande vattenhinder. Banan är lätt att promenera runt och passar utmärkt som en hemmabana under er vistelse i området. Efter avslutad runda hamnar man lätt i golfbaren ett tjugotal meter från flaggan på 18:e green.

El Valle

El Valle är en tuffare uppgift för del flesta golfare i jämförelse med exempelvis Mar Menor. Här gäller det att vara vän med sin driver eller spela ett säkrare kort. Håll er på fairway och undvik en allt för grov slice eller hook. Wastearea kantar de relativt tajta fairways runt banan. Eftersom det är Mr Nicklaus som skapat banan är det en varierande design som möter er, med strategiskt placerade bunkrar. Banan har en del lutningar och en del kan säkerligen föredra golfbil på El Valle, framförallt varma dagar. Efter rundan kan en kall dryck och en välsmakande hamburgesa med fördel avnjutas vid klubbhustes terrass. Från Mar Menor är det ca tjugo minuters körtid. Europatourkvalbanan El Valle rekommenderas varmt.

Hacienda Riquelme

Hacienda Riquelme böljar fram på Costa Calidas slätter med sin mycket breda fairways, sjöar och utmanande greener. Just greenerna kanske kommer vara det mest bestående minnet eller menet efter er runda här då de är eleverade och för vissa irriterande men för alla utmanande och ondulerande. Hacienda bör dock vara en mycket trevlig upplevelse oavsett din erfarenhet på golfbanan. Långslående spelare kan utmana och alla spelare kan ta sig fram med ett strategiskt spel mot green men vi flaggar också för att låta bli de väldigt djupa bunkrarna. Ja, Hacienda Riquelme är en utmanande, unik och rolig golfbana och uppfattas säkerligen en hel del efter dagsformen på den som håller i klubborna. Golfbil är inget måste om man inte har medicinska skäl eller besöker banan under de mer varma månaderna maj, september och oktober. Körtid från Mar Menor är ca tjugo minuter.

Saurines

Saurines karaktär är ökenbana. Här ligger välskötta ondulerande fairways och greener utplacerade bland ökendyner. Kontrollera att du har en wedge med i bagen innan ni tar er till banan, den kan komma till pass på Saurines. En större sjö vid nionde och artonde hålet garanterar en spännande final på er runda på denna banan med lite annorlunda omgivningar. Saurines brukar få bra respons av våra gäster oavsett om det är erfarna eller mindre erfarna golfare på resa. Körtid ca tjugo minuter.

La Torre

La Torre är den kortaste av Jack Nicklausbanorna och mäter enbart 5403 meter från vit tee. Det betyder dock inte att den garanterat är den enklaste. Spelar ni från vit tee krävs ett planerat och genomtänkt slag för perfektion. Sex av hålen kantas av vatten och de flesta hål av storslagna bunkrar. Taktik och teknik är ledord att ta med sig till La Torre som inte bör missas. Avståndet är ca tjugo minuters bilfärd.

Alhama Signature

Alhama Signature är som namnet berättar personligen designad och signerad av Jack Nicklaus. Banan ligger snyggt integrerade i lanskapet ca 45 minuters bilfärd från Mar Menor och de som tar sig hit anser allt som oftast att resan var väl värd besväret. Breda fairways slingrar sig genom och förbi fem större sjöar och 116 bunkrar och greenerna är extremt snabba. Alhama kommer med sin välplanerade design kräva välplanerade slag och goda taktiska funderingar av sina besökare. Många erfarna golfare anser att Alhama Signature är en av de bästa banorna i Spanien och ett absolut guldkorn på Costa Calida/Costa Blanca. Räkna med ca 45 minuters bilfärd enkel väg.

Mer om resmålet

Klassisk destination med underbara utflykter

Välkomna tillbaka till klassiska Mar Menor på soliga Costa Blanca/Costa Calidas kusten söder om Alicante och Torrevieja. Denna fullutrustade golfanläggning har varit populär bas för frusna Nordeuropéer som söker värme under flera års tid och det är lätt att förstå varför. Det är inte bara klimatet som borgar för en trevlig månad i Spanien. Lägenheterna är moderna, personalen hjälpsam, de sex banorna som ni kan spela alltid i gott skick, restaurangerna på området håller hög klass och på Mar Menor är det alltid folk så Ni hittar enkelt nya vänner. Till de närmsta byarna med butiker och restauranger tar det ca 5 minuter. Kör österut om Ni vill till byn vid havet Los Alcazares eller väster ut om Ni vill följa lokalbefolkningens vardag i Torre Pacheco.

Lägenhet längs med boulevarden

Lägenheter har renoverats på senare år och är modernt möblerade och inhyser stort badrum, vardagsrum, ett till två sovrum och naturligtvis fullt utrustat kök. Alla lägenheter har tv och gratis Intenet. Supermarket finns inom resorten och på gångavstånd når Ni den så kallade "boulevarden" men ett antal restauranger, caféer och barer.

Sex golfbanor

Medlemskap i sex närbelägna golfbanor ingår i paketet. Ni kan spela har mycket golf som helst men en greenfeeavgift på €9/runda/person betalas på plats. Dock inga stora pengar om man jämför med vad en greenfee kostar utan medlemskap. För högsta flexibilitet bokar Ni greenfeen i Pro Shopen på Mar Menor, men vi kan också förboka några rundor innan avresa om så önskas..

Vi backar er hela vägen

Ni kan förvänta Er en skön månad på trivsamma, populära och avslappnande Mar Menor Resort. Vi har inte golfvärdar på plats på denna longstay-destination. Bokar Ni denna destination reser Ni på egen hand men vi finns tillhands från Sverige om Ni behöver hjälp eller råd. Söker Ni sociala arrangemang rekommenderar vi vårt paket till Campoamor i Spanien.

 

Detta paket exkluderar flygresa och transfer men vi hjälper er gärna med hela paketet, läs mer på bokningssidan.

Se fler resmål

Nyfiken på ett annat resmål? 

Välj ett utav våra andra longstaypaket i Spanien

Se fler golfpaket >>

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs