Skip to main content

Kristianstad GK & Lodge NYHET!

Kristianstads GK i Åhus har landets längsta golfsäsong

36-hålsanläggning i perfekt miljö!

Kristianstads Golfklubb i Åhus är en miljöcertifierad anläggning med två högklassiga 18-hålsbanor av olika karaktär som erbjuder en utmanande och attraktiv golfupplevelse för golfare av alla kategorier.

Boende

Boende

Bo i nybyggda lodge

 

30 kvm lodge – ”Lilla lodgen”

Lodgen är 30 kvm och passar 2-4 personer. 1 sovloft med dubbelsäng samt en 160 cm bred bäddsoffa i vardagsrummet. Badrum med dusch och toalett. Mikrovågsugn och litet kylskåp samt TV.

Altan med utsikt över golfbanan.

 

40 kvm lodge – ”Stora lodgen”

Lodgen är 40 kvm och passar 2-6 personer. 1 separat sovrum med dubbelsäng på markplan, 1 sovloft med dubbelsäng samt 1 bäddsoffa (160 cm) i vardagsrummet. Badrum med dusch och toalett. Mikrovågsugn och litet kylskåp samt TV.

Altan med utsikt över golfbanan.

I vårt golfpaket ”Frukost” ingår 1 greenfee på valfri bana, boende och sportfrukost.

Golf

Golf

Inte ovanligt att man spelar golf på öppna greener både jul- och nyårsafton.

 

Kristianstads Golfklubb i Åhus är en golfklubb med två 18-hålsbanor med olika karaktär som riktar sig till golfspelare av alla kategorier. Banorna är i förstklassig kondition och med en välkommande atmosfär som attraherar golfspelare året runt. Kristianstads Golfklubb i Åhus rankas som en av Sveriges bästa golfanläggningar.

 

Åhus Östra

Åhus Östra i Åhus betraktas av många som en av Sveriges bästa.

Banan är från 1924 och är byggd på sandjord, det bästa underlaget för golfbanor. Banan är i regel öppen året runt med undantag för exempelvis om det blir mycket snö. Det är inte ovanligt att man, vid normala vintrar, spelar golf på öppna greener både jul- och nyårsafton.

 

Åhus Västra

Åhus Västra är en bana planerad för alla kategorier golfare.

Banans konstruktion och strategi är starkt inspirerad av de klassiska links- och hedlandsbanorna i Skottland. Banans sträckning är gjord med Muirfield som förebild, med en 9-hålsslinga medsols och en 9-hålsslinga motsols, vilket medför att vindriktningen varierar på i stort sett alla hål.

Banan är från 2006 och är byggd på sandjord, det bästa underlaget för golfbanor. Banan är i regel öppen året runt med undantag för exempelvis om det blir mycket snö. Det är inte ovanligt att man, vid normala vintrar, spelar golf på öppna greener både jul- och nyårsafton.

 

Om resmålet

Om resmålet

Varierande natur och historia på nära håll

 

Åhus

Åhus kan dateras ända bak till järnåldern och vikingatiden. Då hette den Aos som betyder åmynning. Det var en viktig handelsstad och en ringmur uppfördes. Än i dag finns delar av ringmuren kvar och den räknas som en av de bäst bevarade i Sverige. Men det är inte i huvudsak den gamla muren som gör att turister flockas här – det är stränderna. Åhus är en tvättäkta badort. Under 1800-talet gick badtågen från Kristianstad till Åhus och släppte av folk. Idag är det samma sak med ett undantag. Det är bussar i stället för tåg som slussar människorna till stränderna. 

 

Kristianstad

Den danske kungen Christian IV grundade staden Kristianstad 1614. Fästningsstaden Kristianstad var tänkt som en stad för försvar, hantverk och handel.  Handelstraditionen finns kvar även idag.  Den kompakta stadskärnan har många butiker och serveringar och i utkasten av staden finns flera handelsområden.

Kristianstad är staden mitt i vattnet och har den lägsta punkten på 2,32 meter under havsytan. Få platser har så rik och varierad natur som vattenriket runt Kristianstad. Området har av Unesco utsetts till ett Biosfärområde vilket innebär att det är ett modellområde som visar hur vi kan både bevara och utveckla naturens resurser på ett hållbart sätt. I Vattenriket finns besökscentret naturum och många andra besöksplatser.

Se fler resmål

Nyfiken på andra resmål?

Se fler av våra svenska golfpaket med bra boenden och fantastiska golfbanor.

Se fler resmål >>

Karta

 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs