Skip to main content

San Pedro - 4****Atalaya Park 1 vecka

Direkt vid havet cirka tio minuter väster om partyorten Puerto Banus ligger ett av de mest klassiska och prisvärda golfhotellen som en idealisk bas för er golfsemester. Atalaya Park, även kallat ”Golfers Paradise”. Atalaya Park har ett utmärkt läge vid stranden mellan Marbella och Estepona. Med grönskande och vacker natur som närmiljö med Medelhavets klarblå vatten alldeles intill får du en njutbar semester med mycket golf!

Boendet erbjuder en inomhus- och utomhuspool, tennisbanor, gym och en sandstrand för varma dagar. Ni kan även låta musklerna mjukas upp efter golfspelet i jacuzzin.

Här har mängder av Here We Go-gäster trivts genom åren och det kanske inte är så svårt att förstå med tanke på läget, servicen och priserna.

Från hotellet går en shuttle till golfklubben Atalaya GC med sin berömda mästerskapsbana Old course och den nyare, mer tekniskt svåra New course. För att ge extra krydda till paketet kan ni dessutom lägga till en runda på exempelvis ”svenskbanan” Los Naranjos beläget ca femton minuter med bil från hotellet.

Detta paket exkluderar flygresa men vi hjälper er gärna att boka flygbiljetter från er önskade avresflygplats och på era önskade resdagar.

Sök resa

Golf

Atalaya Golf Club består av två golfbanor där den äldre av de båda, Old Course, byggdes redan 1967 och är en klassiker på Solkusten. Banan är platt med vida fairways omgivna av höga tallar och vacker natur. En ganska förlåtande bana där man kan spela säkert eller utmana sig själv. Som på många andra håll möter ni mycket strategiskt placerade bunkar, snabba greer och fairways kantade av olivträd, kaktusar och eucalyptusträd. Arkitekt är 1925 års Tyskla golfmästare och en av landets bästa banritare Bernard von Limburger. Banan är lätt att gå. Par 72 på 6142 meter. HCP men 28, damer 36. Atalaya Old brukar vara en favorit bland våra gäster.

New Course är som namnet antyder den nyare av de båda banorna och öppnade 1990. Även detta är en parkbana men nu gäller det att hålla igen lite mer och inte gå all in med drivern då New course är mer tekniskt svår och utmanande. Banan är kortare och något mer kuperad än Old course, ni kommer stöta på en del blinda slag och smalare fairways. Som ett komplemet till den snällare Old course kan en runda på New course vara riktigt rolig och vackra vyer av Medelhavet och de omgivande bergen kan vi utlova, klara dagar kan man till och med skåda Gibraltar. Här heter arkitekten Paul Krings. Par 72 på 5325 meter. HCP men 28, damer 36. Många älskar New course, en del vill inte tillbaka.

Los Naranjos Golf Course (tillval) är enligt berömda bandesignern Robert Trent Jones "En av mina allra bästa golfbanor". Kanske styrks detta av att banan bl.a. varit värd för Spanish Open vid två tillfällen under 2000-talet. Varierande fairways, stora, snabba, onulerande greener och 97 bunkrar finns att bekanta sig med. Banan mäter 6457 meter och de nio första hålen är mer kuperade och oberäknerliga medan de sista nio är vida och mer vänliga med långa fairways utbredda mellan palmer och apelsinträd. Hcp krav 27 för herrar och 35 för damer. Los Naranjos är en av Here We Go Golfs mest bokade golfbanor och en av de banor som får bäst kritik i Spanien.

El Paraiso (tillval) är en pittoresk klassiker på solkusten, strax väster om San Pedro. Denna parkbana är designad av Gary Player öppnade redan 1973 och är således bland de äldsta på kusten och dessutom bland de mest välkomnande och familjära i Spanien. Här promenerar man enkelt runt de 18 hålen som kantas av palmträd och en hel del vatten. Här har man roligt oavsett om man har ett lågt eller högt hcp. Banan är inte bland de svåraste på kusten men kan utmana även om du anser dig vara ett proffs. Efter rundan kan man med fördel koppla av på den mysiga uteserveringen vid klubbhuset. Par 71, 6131 meter.

4****Atalaya Park

4****Atalaya Park

Direkt vid havet cirka tio minuter väster om partyorten Puerto Banus ligger ett av de mest klassiska och prisvärda golfhotellen som en idealisk bas för er golfsemester. Atalaya Park, även kallat ”Golfers Paradise”, erbjuder en inomhus- och utomhuspool, tennisbanor, gym och en sandstrand för varma dagar. Här har mängder av Here We Go-gäster trivts genom åren och det kanske inte är så svårt att förstå med tanke på läget, servicen och priserna.

Från hotellet går en shuttle till golfklubben Atalaya GC med sin berömda mästerskapsbana Old course och den nyare, mer tekniskt svåra New course. För att ge extra krydda till paketet har vi dessutom inkluderat 18 hål på ”svenskbanan” Los Naranjos beläget ca femton minuter med bil från hotellet.

Med sina 475 rum, 50.000m2 subtropisk trädgård, sex pooler i varierad storlek, hälsoklubb, många tennisbanor och två golfbanor på nära avstånd behöver man inte leta länge till innan man förstår att man hittat nästa destination för en aktiv och behaglig golfsemester. Även om hotellet har många rum och oftast många gäster känns atmosfären avslappnad. Ni behöver aldrig trängas med armbågar, slåss om platser i solen eller vänta på service.

Alla rum är väl utrustade med luftkonditionering, minibar, satellit-tv, telefon, kassafack och terrass/balkong.

Hotellet är säsongen 2017/2018 stängt under November - April månad.

Hyrbil/transfer

I detta golfpaket till Atalaya Park ingår hyrbil med fria mil, full försäkring och en extra förare.

Ni betalar med andra ord inget extra på plats utöver bensinen ni förbrukar och eventuell extra utrustning som ni själva vill lägga till. Vid full försäkring reserveras heller ingen deposition av hyrbilsbolagen på plats.

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Mercedes Vito/Nissan Primaster/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

Fri parkering vid hotellet.

Karta