Skip to main content

Costa del Sol - Estepona longstay med centralt boende, hyrbil & tävlingar

Komplett paket inkl. flyg
Pris från
19 975:-
29dagar
 • Direktflyg Malaga t/r
 • Golfbag (20 kg) + väska (20 kg)
 • 5-dörrars hyrbil med grundförsäkring och fria mil (uppgradera till full försäkring så bjuder vi på extra förare)
 • 28 nätter, lägenhet med ett sovrum, ett badrum, vardagsrum, fullt utrustat kök, balkong
 • Wifi i lägenheterna
 • Städning och byte av sängkläder varje vecka
 • 10 x 18 hål på Estepona GC
 • 1 x 18 hål gemensamt spel på La Canada (spelas som social tävling) med efterföljande lunch och prisutdelning inkl. transfer t/r
 • 1 x 18 hål gemensamt spel på El Paraiso (spelas som social tävling) med efterföljande lunch och prisutdelning inkl. transfer t/r
 • 1 x 18 hål gemensamt spel på Atalaya Old (spelas som social tävling) med efterföljande lunch och prisutdelning inkl. transfer t/r
 • 1 x 18 hål gemensamt spel på Alcaidesa Links (spelas som social tävling) med efterföljande lunch och prisutdelning inkl. transfer t/r
 • 1 x 18 hål på San Roque New Course
 • Stadsvandring med svensk guide och efterföljande lunch (lunch betalas på plats)
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Söker ni en månad på varmare breddgrader där ni bor på gångavstånd till stadsliv, restauranger, marknader och hav? Önskar ni dessutom spela golf på flera banor under er vistelse? Då är Estepona paketet för er.

I vinter erbjuder vi avgångar från slasket här hemma till värmande och stärkande sol i solkustens kanske mest gemytliga ort, Estepona.

Här bor ni centralt och på kort promenadavstånd till både den långa sandstranden som sträcker sig längs stadens kust och det idylliska centrumet med torg och smala gator kantade av uteserveringar, caféer, tapasbarer och små butiker. I Estepona känner men sig snabbt som hemma och här trivs man.

I början av er vistelse arrangerar vi en guidad stadsvandring av Estepona så att ni kan lära känna er nya hemstad lite bättre. Vår svenska stadsguide har bott länge i området och delar med sig av sina lokalkunskaper och här finns gott om guldkorn och historia att upptäcka.

Golf spelas på hemmabanan Estepona GC som ligger ca tio minuter med bil från ert boende. Här spelar ni tio rundor. Det blir dessutom en utflykt varje vecka med gemensamt spel på mästerskapsbanorna Atalaya Old, El Paraiso, Alcaidesa Links och La Canada. Till utflyktsbanorna inkluderar vi transfer t/r och dessa rundor spelas som sociala tävling med efterföljande lunch med dryck och prisutdelning. Dessutom inkluderar vi en runda på klassiska San Roque New course, denna runda spelar ni också gemensamt men som sällskapsrunda och hit tar ni er med er egen hyrbil. Vår representant i Estepona är med på de gemensamma rundorna.

Vill man spela fler tävlingsrundor kan man med fördel deltaga i Estepona GC´s Skandinaviska tävling som spelas på tisdagar. Skriv upp er i klubbhuset och ta chansen att träffa andra Skandinaver som bor eller besöker området.


Er lägenhet har ett sovrum, fullt utrustat kök, badrum med dusch, två balkonger och vardagsrum. Vill man ha två sovrum går det utmärkt att uppgradera och då är det fritt fram att inhysa två gäster. Städning sker en gång per vecka.

Hyrbilen som ingår i paketet har grundförsäkring och fria mil inkluderat. Vi rekommenderar att ni uppgraderar till full försäkring, då bjuder vi dessutom på extra förare i paketet. Valet är ert.

Eftersom vårt paket till Estepona är populärt och uppskattat är det en god idé att boka tidigt.

 

 

Sök resa

Hyrbil/transfer

I vårt longstay-paket till Estepona ingår hyrbil med fria mil och grundförsäkring. Önskar man fullt skydd kan man uppgradera till full försäkring och då bjuder vi på kostnaden för en extra förare i paketet. Kostnaden för uppgradering till full försäkring inkl. extra förare är 2000:- för bilen under hela perioden.

Hyrbilen som ingår är av tyen C, Seat Ibiza/Ford Fiesta/liknande med 5 dörrar. Här får ni plats med resväskor och golfbagar då baksätet går att fälla.

Estepona Citylägenheter

Estepona Citylägenheter

Boende sker i lägenheter belägna i centrala Estepona bara 150 meter från stranden och några hundra meter från en utav de större shopping- och restauranggatorna.

Alla lägenheterna har fullt utrustade kök inklusive diskmaskin och tvättmaskin, har ett sovrum (två sovrum mot tillägg), badrum, vardagsrum med tv där internationella kanaler finns att se och fritt Wifi. Hårtork och kassaskåp finns i alla lägenheter. En balkong med plats för 3 – 4 personer ligger i anslutning till vardagsrummet och en mindre balkong i anslutning till sovrummet. Städning och byte av sänglinnen sker varje vecka.

Den lilla receptionen finns på nedre botten och här möter Maria och Rafael er vid ankomst. Receptionen är öppen vissa timmar på dygnet men telefonnummer till de båda lägenhetsvärdarna kommer med era resehandlingar om ni skulle behöva hjälp med något.

Utanför boendet finns goda möjligheter att parkera utan kostnad. Dels är det kostnadsfritt på gatorna som går runt kvarteret och ett par hundra meter från boendet finns en större kostnadsfri parkeringsplats.
På torget nedanför era lägenheter ligger café, tapasbar och restaurang och i närheten livsbutiker och apotek. Till Gamla Staden med stort utbud av butiker, restauranger, caféer är det en kort promenad.
 

Golf

Golf

I vårt long stay arrangemang till Estepona ingår 10 x 18 hål på hemmabanan Estepona GC. En gång i veckan hämtar vi er med transfer vid ert boende och kör er till en utflyktsbana där vi arrangerare en lättsam och rolig partävling som avslutats med trevlig lunch med dryck och prisutdelning. Därefter kör vi er hem till lägenheterna igen. Transfer till hemmabanan Estepona GC ingår ej och heller inte till San Roque New course, som ni också spelar en runda på. Till dessa rundor rekommenderar vi att ni använder er hyrbil.

Estepona Golf Club är en utav de mest trivsamma och välkomnande golfklubbarna på kusten belägen någon kilometer utanför Estepona stad. Här har många skandinaver genom åren njutit av de finna vyerna över Medelhavet som kan ses från många av banans hål. Klubbhuset har nyligen renoverats och idag välkomnas Ni till en modern men mysig avslappnad och gästvänlig klubb med restaurang och shop.

Känd för fantastiska och konsekvent underhållna och fina greener, tuffa par 3-hål och en layout som passar både de mest erfarna som nyblivna golfare tycker vi att Estepona Golf är en perfekt bana för semestergolf.

Har man svårt att gå smått kuperade banor skall man boka golfbil på denna bana.

Atalaya Golf Club består av två golfbanor där den äldre av de båda, Old Course, byggdes redan 1967 och är en klassiker på Solkusten. Banan är platt med vida fairways omgivna av höga tallar och vacker natur. En ganska förlåtande bana där man kan spela säkert eller utmana sig själv. Som på många andra håll möter ni mycket strategiskt placerade bunkar, snabba greer och fairways kantade av olivträd, kaktusar och eucalyptusträd. Arkitekt är 1925 års Tyskla golfmästare och en av landets bästa banritare Bernard von Limburger. Banan är lätt att gå. Par 72 på 6142 meter. HCP men 28, damer 36. Atalaya Old brukar vara en favorit bland våra gäster.

El Paraiso är en pittoresk klassiker på solkusten, strax väster om San Pedro. Denna parkbana är designad av Gary Player öppnade redan 1973 och är således bland de äldsta på kusten och dessutom bland de mest välkomnande och familjära i Spanien. Här promenerar man enkelt runt de 18 hålen som kantas av palmträd och en hel del vatten. Här har man roligt oavsett om man har ett lågt eller högt hcp. Banan är inte bland de svåraste på kusten men kan utmana även om du anser dig vara ett proffs. Efter rundan kan man med fördel koppla av på den mysiga uteserveringen vid klubbhuset. Par 71, 6131 meter.

Alcaidesa Links är en trevlig seaside bana byggd längs Medelhavets klippor i kuperad terräng, trots namnet klassar vi inte banan som en riktig linksbana även om ingredienser som ljung, vind och hav möter er längs rundan. Banan designades av Peter Alliss och Clive Clark och här kunde man slå ut första gången 1990. 1999 gjorde man dock en del justeringar på banan för att göra den mer bekväm för spelare med högre hcp, det innebar bland annat breddade fairways och ombyggda greener från ondulerande till mindre ondulerade. Det är rekommenderat att ha bra kondition om man vill gå banan eftersom den börjar högt över havet för att sedan fortsätta ner mot stranden och sedan vänder tillbaka upp till klubbhuset och på vissa håll är det ganska långt mellan hålen. Hål 5 till 14 spelas längs kusten och här kan vinden vara en vital faktor att räkna med. En del av hålen längs banan är dolda och man kan lätt göra av med en hel del bollar när man skall över de raviner som finns, dessa är dessutom fyllda med buskage. Det är nog få spelare som klarar bana med ett 3-pack bollar men kvalitén och de fantastiska vyerna över Medelhavet och Gibraltar gör Alcaidesa Links till en given bana att spela. Efter rundan smakar en Cerveza Grande eller Tinto Verano mycket bra på altanen utanför klubbhuset med Medelhavet som fond.

La Canada: Med grannar som Sotogrande, San Roque och Valderama är det lätt att känna sympati för denna prisvärda golfbana som många golfare missar när de besöker dessa exklusiva golfkvarter.  La Canada var länge en 9-hålsbana byggd av Robert Trent Jones (den äldre) men år 2002 la Dave Thomas de felande 9 hålen som idag är första nio på banan. Detta är en mycket välskött och underhållande golfbana med utmanande fairways, stora lundar av träd, snabba greener och härliga vyer över Medelhavet. De mest berömda hålen här är par 5 hålet på 10:an och avslutningshålet där ett bra avvägt utslag krävs över en ravin samtidigt som vyerna över Guadiaro floden och havet pockar på uppmärksamheten. En medelsvår bana som kan promeneras runt med lite vilja och om man inte har några problem med hälsan.

Dagsprogram avgång 28/1

Dagsprogram avgång 28/1

Preliminärt program, vi reserverar oss från små justeringar.

31/1 Välkomstmöte med tapas och något att dricka
1/2   Estepona GC. Första starttid 11:27
2/2   La Cananda med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 10:06
3/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
5/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
7/2 Stadsvanding i Estepona med Svensk guide.
9/2 Atalaya Old med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 11:36
10/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
12/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
16/2 El Paraiso med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 09:28
17/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
19/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
22/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
23/2 Alcaidesa Links med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 09:10
24/2 Estepona GC. Första starttid 11:27
26/2 San Roque New med gemensamt spel men egen transport. Efter rundan finns möjlighet för gemensam lunch. Första starttid 09:00
27/2 Estepona GC. Första starttid 11:36

Starttider på Estepona GC kan justeras på plats direkt med golfklubben. Ni mottager en personlig voucher för dessa golfrundor. Utflyktsrundorna kan inte justeras då transfer och arrangemang ingår.

Dagsprogram avgång 28/2

Dagsprogram avgång 28/2

Preliminärt program, vi reserverar oss från små justeringar.

28/2 Välkomstmöte med tapas och något att dricka
1/3   Estepona GC. Första starttid 11:27
2/3   La Cananda med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 10:06
3/3 Estepona GC. Första starttid 11:27
8/3 Estepona GC. Första starttid 11:00
7/3 Stadsvanding i Estepona med Svensk guide.
9/3 Atalaya Old med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 12:03
10/3 Estepona GC. Första starttid 12:03
12/3 Estepona GC. Första starttid 11:00
14/3 Estepona GC. Första starttid 13:06
16/3 El Paraiso med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 09:12
17/3 Estepona GC. Första starttid 12:03
22/3 Estepona GC. Första starttid 11:27
23/3 Alcaidesa Links med busstransfer, tävling, lunch med dryck och prisutdelning. Första starttid 11:00
24/3 Estepona GC. Första starttid 11:27
26/3 San Roque New med gemensamt spel men egen transport. Efter rundan finns möjlighet för gemensam lunch. Första starttid 09:00
27/3 Estepona GC. Första starttid 12:03

Starttider på Estepona GC kan justeras på plats direkt med golfklubben. Ni mottager en personlig voucher för dessa golfrundor. Utflyktsrundorna kan inte justeras då transfer och arrangemang ingår.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
31/1KöpenhamnEstepona citylägenheter619 975:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
28/2StockholmEstepona citylägenheter820 975:-Boka
28/2KöpenhamnEstepona citylägenheter620 975:-Boka
28/2LandvetterEstepona citylägenheter220 975:-Boka

Hotell

Estepona citylägenheter

Estepona citylägenheter

Boende sker i lägenheter belägna i centrala Estepona bara 150 meter från stranden och några hundra meter från en utav de större shopping- och restauranggatorna. Alla lägenheterna har fullt utrustade k...