Skip to main content

Los Alcázares - Mar Menor med fullt försäkrad hyrbil, Jack Nicklaus banor

Lägenhetsboende med tillgång till 5 olika Nicklaus-banor 

På Mar Menor väntar en vecka med spel på kvalitativa Jack Nicklaus-banor på den soliga kusten söder om Alicante. Ni bor i ljusa lägenheter, alla med stor balkong och fullt utrustat kök, och har populära banan Mar Menor utanför dörren. Därtill spelar ni Europatourkvalbanan El Valle och underhållande Hacienda Riquelme ca tjugo minuter bort. Bekvämt nog finns ett par pubar att samlas i efter golfrundan, ett par restauranger med olika teman och en supermarket på resorten. Mar Menor är prisvärt och levererar kvalitet på boende, service och golf.

Mer om resan

Kompletta golfresorten Mar Menor söder om Alicante och Torrevieja är en ljuv golfoas på Costa Calida. Här finner ni alla bekvämligheter som hör en golfresa till och ett trevligt boende i moderna ljusa lägenheter, alla med stor balkong.

Mästerskapsbanan Mar Menor ringlar sig genom området och från många av lägenheterna är det vy mot något av golfbanans hål. Här finns också goda övningsområden att smita ner till om man inte vill låta klubborna vila. På promenadavstånd från lägenheterna hittar ni anläggningens mittpunkt, golfbaren med tillhörande snacksrestaurang, och den intilliggande poolen kantade av ytterligare restauranger och en irländsk pub.


Under vinterhalvåret kan man på plats betala inträde till SPA-avdelningen och inomhuspoolen, en avkopplande plats efter en dag på banan. Eller så tar man taxi tio minuter till grannorten Los Alcazares som erbjuder flertalet restauranger, nöjen och en sandstrand att koppla av vid under varma eftermiddagar.


Golf spelas på hemmabanan Mar Menor men också på någon av alla de andra Jack Nicklaus-banor som ingår i paketet. Inom tjugo minuters bilfärd hittar ni Europatourkvalbanan El Valle, populära Hacienda Riquelme, klassiska La Torre och Saurines samt signaturbanan Alhama som är väl värd ett besök trots 45 minuters bilresa från Mar Menor.

Mar Menor passar kompisgäng, par och familjer som vill ha det mesta samlat på ett ställe, spela golf på flera banor och kunna variera antalet boende per lägenhet. Standardupplägget är lägenheter med ett sovrum för två personer - men vi erbjuder även boende i tvåsovrumslägenhet och tresovrumslägenheter för större sällskap.

De tre första avgångarna i april 2018 från respektive flygplats inkluderar en tävlingsrunda på El Valle inklusive lunch och prisutdelning. El Valle är en bana med meriter som Europatourkvalbana och här har Joakim Lagergren banrekordet. Kanske läge att utmana?

I alla kompletta golfpaket ingår förutom direktflyg, fullt försäkrad hyrbil och boende även förbokade starttider. Lämna därför önskemål om vilka starttider ni vill att vi bokar åt er. Önskemålen lämnas i meddelanderutan när ni bokar. Bekräftelse av starttider skickas till er mejl, oftast inom ett par arbetsdagar. Resehandlingar skickas ca tio dagar innan avresa och består av biljetter, vouchers, vägbeskrivningar och all nödvändig information om er resa samt telefonnummer till oss där ni når oss 24 timmar om dygnet.

Flygtider

Flygtiderna är preliminära. Vi använder både Norwegian och SAS i våra Kompletta paket. Ring oss på 040 - 45 63 50 eller mejla oss på golf@herewego.se för att få bekräftad tid på er önksade avresa. Alternativt gör en bokning så skickar vi flygtider, bokning är inte bindande förrän ni betalt in handpenningen.

Generellt gäller:
Arlanda - Alicante 07:55 - 11:50
Alicante - Arlanda 06:30 - 10:20

Kastrup - Alicante 20:35 - 23:55
Alicante - Kastrup 08:00 - 11:15

Golfbag på 20 kg + väska på 20 kg + handbagage på 10 kg ingår alltid.

Golf

Golf


Variationen är stor när ni bor på Mar Menor. I vårt grundpaket utgår vi från 2 x 18 hål på Mar Menor, 2 x El Valle, 1 x Haciande Riquelme men vi bokar era rundor enligt era önskemål på dessa sex banor.

Mar Menor är en öppen, snäll och flack banan som sträcker sig igenom Mar Menor Golf Resorts område. Som vanligt på Jack Nicklausbanorna kommer ni få uppleva vältrimmade fairways, snabba greener en del djupa bunkrar att passera samt några icke allt för besvärande vattenhinder. Banan är lätt att promenera runt och passar utmärkt som en hemmabana under er vistelse i området. Efter avslutad runda hamnar man lätt i golfbaren ett tjugotal meter från flaggan på 18:e green.

El Valle är en tuffare uppgift för del flesta golfare i jämförelse med exempelvis Mar Menor. Här gäller det att vara vän med sin driver eller spela ett säkrare kort. Håll er på fairway och undvik en allt för grov slice eller hook. Wastearea kantar de relativt tajta fairways runt banan. Eftersom det är Mr Nicklaus som skapat banan är det en varierande design som möter er, med strategiskt placerade bunkrar. Banan har en del lutningar och en del kan säkerligen föredra golfbil på El Valle, framförallt varma dagar. Efter rundan kan en kall dryck och en välsmakande hamburgesa med fördel avnjutas vid klubbhustes terrass. Från Mar Menor är det ca tjugo minuters körtid. Europatourkvalbanan El Valle rekommenderas varmt.

Hacienda Riquelme böljar fram på Costa Calidas slätter med sin mycket breda fairways, sjöar och utmanande greener. Just greenerna kanske kommer vara det mest bestående minnet eller menet efter er runda här då de är eleverade och för vissa irriterande men för alla utmanande och ondulerande. Hacienda bör dock vara en mycket trevlig upplevelse oavsett din erfarenhet på golfbanan. Långslående spelare kan utmana och alla spelare kan ta sig fram med ett strategiskt spel mot green men vi flaggar också för att låta bli de väldigt djupa bunkrarna. Ja, Hacienda Riquelme är en utmanande, unik och rolig golfbana och uppfattas säkerligen en hel del efter dagsformen på den som håller i klubborna. Golfbil är inget måste om man inte har medicinska skäl eller besöker banan under de mer varma månaderna maj, september och oktober. Körtid från Mar Menor är ca tjugo minuter.

Saurines karaktär är ökenbana. Här ligger välskötta ondulerande fairways och greener utplacerade bland ökendyner. Kontrollera att du har en wedge med i bagen innan ni tar er till banan, den kan komma till pass på Saurines. En större sjö vid nionde och artonde hålet garanterar en spännande final på er runda på denna banan med lite annorlunda omgivningar. Saurines brukar få bra respons av våra gäster oavsett om det är erfarna eller mindre erfarna golfare på resa. Körtid ca tjugo minuter.

La Torre är den kortaste av Jack Nicklausbanorna och mäter enbart 5403 meter från vit tee. Det betyder dock inte att den garanterat är den enklaste. Spelar ni från vit tee krävs ett planerat och genomtänkt slag för perfektion. Sex av hålen kantas av vatten och de flesta hål av storslagna bunkrar. Taktik och teknik är ledord att ta med sig till La Torre som inte bör missas. Avståndet är ca tjugo minuters bilfärd.

Alhama Signature är som namnet berättar personligen designad och signerad av Jack Nicklaus. Banan ligger snyggt integrerade i lanskapet ca 45 minuters bilfärd från Mar Menor och de som tar sig hit anser allt som oftast att resan var väl värd besväret.  Breda fairways slingrar sig genom och förbi fem större sjöar och 116 bunkrar och greenerna är extremt snabba. Alhama kommer med sin välplanerade design kräva välplanerade slag och goda taktiska funderingar av sina besökare. Många erfarna golfare anser att Alhama Signature är en av de bästa banorna i Spanien och ett absolut guldkorn på Costa Calida/Costa Blanca. Räkna med ca 45 minuters bilfärd enkel väg.

 

Hyrbil/transfer

I våra kompletta golfpaket till Mar Menor ingår alltid hyrbil med fria mil och full försäkring.

Ni betalar med andra ord inget extra på plats utöver bensinen ni förbrukar och eventuell extra utrustningar som ni vill lägga till. Vid full försäkring reserveras heller ingen deposition av hyrbilsbolagen på plats.

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Fiat Scudo/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

Är ni en grupp på 6 resenärer eller fler kan transfer vara ett alternativ till hyrbil. Be oss om en offert vid intresse.

Karta

Hotell

Mar Menor lägenheter

Mar Menor lägenheter

Mar Menors lägenheter har modern inredning och fullt utrustade kök. I lägenheterna finns vardagsrum, balkong/terrass och badrum. Utanför boendet ligger golfbanan Mar Menor och på promenadavstånd finner ni golfbaren, fyra restauranger, övningsområdet och en supermarket. Till orten Los Alcazares tar det inte mer än fem minuter med bil och vill ni hitta ytterligare restauranger kan ni promenera utanför resortens grindar till den så kallade ”boulevarden”, en gata med ett antal åretruntöppna restauranger.
 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Högsta kreditvärdighet
  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs