Skip to main content

Costa del Sol - 4****Atalaya Park med full försäkrad hyrbil och halvpension

I hjärtat av solkusten finner ni allt som hör en härlig golfresa till. Denna klassiska golfdestination har varit hemvist för miljontals golfsugna besökare under flera decennier och det är inte svårt att förstå varför. Klimatet är golfvänligt från tidig höst till sen vår och här finns banor i toppskick av alla karaktärer och för alla typer av golfare. 

Här finns orter som Marbella med sitt gemytliga gamla stan där ni kan strosa i gränder kantade av mysiga restauranger eller flanera längs den långa strandpromenaden. I exklusiva Puerto Banus är nöjen i fokus och längs marinan där lyxyachterna ligger på rad finns cocktailbarer, restauranger och nattklubbar i överflöd. I San Pedro kan man hitta lokala tapasbarer att sitta länge på och i avkopplat tempo eller besöka någon av de lokala favoritrestaurangerna. 

Vädret i området tillåter oftast några eftermiddagar på någon av alla sandstränder som kantar kusten. Reser man höst är temperaturen i havet även varmt nog för ett dopp även för den kräsna.

Passa på att ta en utflyckt till Gibraltar eller Ronda om ni vill se mer av den Spanska sydkusten.

Vi bokar nästan samtliga golfbanor i området, de få av mindre intressant karaktär håller vi oss ifrån. Men ni finner favoriter som "svenskbanan" Los Naranjos, mästerskapsbanorna Atalaya Old, Rio Real, La Quinta och gamla klassiska El Paraiso på kort köravstånd oavsett på vilket av våra hotell ni bor på.

I alla kompletta golfpaket ingår förutom direktflyg, fullt försäkrad hyrbil och boende även förbokade starttider. Lämna därför önskemål om vilka starttider ni vill att vi bokar åt er. Önskemålen lämnas i meddelanderutan när ni bokar. Bekräftelse av starttider skickas till er mejl, oftast inom ett par arbetsdagar. Resehandlingar skickas ca tio dagar innan avresa och består av biljetter, vouchers, vägbeskrivningar och all nödvändig information om er resa samt telefonnummer till oss där ni når oss 24 timmar om dygnet.

 

 

Sök resa

Golf

Golf

I detta paket ingår 5 x 18 hål per person. Vi förbokar alla starttider enligt era önskemål och efter tillgänglighet. Ange därför vilka starttider ni önskar i meddelanderutan i samband med bokning. Bekräftelse på starttider skickas normalt på mejl inom ett par arbetsdagar.

Atalaya Golf Club består av två golfbanor där den äldre av de båda, Old Course, byggdes redan 1967 och är en klassiker på Solkusten. Banan är platt med vida fairways omgivna av höga tallar och vacker natur. En ganska förlåtande bana där man kan spela säkert eller utmana sig själv. Som på många andra håll möter ni mycket strategiskt placerade bunkar, snabba greer och fairways kantade av olivträd, kaktusar och eucalyptusträd. Arkitekt är 1925 års Tyskla golfmästare och en av landets bästa banritare Bernard von Limburger. Banan är lätt att gå. Par 72 på 6142 meter. HCP men 28, damer 36.
Atalaya Old brukar vara en favorit bland våra gäster.

New Course är som namnet antyder den nyare av de båda banorna och öppnade 1990. Även detta är en parkbana men nu gäller det att hålla igen lite mer och inte gå all in med drivern då New course är mer tekniskt svår och utmanande. Banan är kortare och något mer kuperad än Old course, ni kommer stöta på en del blinda slag och smalare fairways. Som ett komplemet till den snällare Old course kan en runda på New course vara riktigt rolig och vackra vyer av Medelhavet och de omgivande bergen kan vi utlova, klara dagar kan man till och med skåda Gibraltar. Här heter arkitekten Paul Krings. Par 72 på 5325 meter. HCP men 28, damer 36. Många älskar New course, en del vill inte tillbaka.

Los Naranjos Golf Course är enligt berömda bandesignern Robert Trent Jones "En av mina allra bästa golfbanor". Kanske styrks detta av att banan bl.a. varit värd för Spanish Open vid två tillfällen under 2000-talet. Varierande fairways, stora, snabba, onulerande greener och 97 bunkrar finns att bekanta sig med. Banan mäter 6457 meter och de nio första hålen är mer kuperade och oberäknerliga medan de sista nio är vida och mer vänliga med långa fairways utbredda mellan palmer och apelsinträd. Hcp krav 27 för herrar och 35 för damer. Los Naranjos är en av Here We Go Golfs mest bokade golfbanor och en av de banor som får bäst kritik i Spanien.

Hyrbil/transfer

I våra kompletta golfpaket till Atalaya Park ingår alltid hyrbil med fria mil, full försäkring och en extra förare.

Ni betalar med andra ord inget extra på plats utöver bensinen ni förbrukar och eventuell extra utrustning som ni själva vill lägga till. Vid full försäkring reserveras heller ingen deposition av hyrbilsbolagen på plats.

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Mercedes Vito/Nissan Primaster/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

Är ni en grupp om 6 eller fler resenärer kan transfer vara ett alternativ till hyrbil. Be oss om offert vid intresse.

Karta

Hotell

4****Sol Marbella Atalaya Park

4****Sol Marbella Atalaya Park

Välkomna till semesterparadiset Sol Marbella Atalaya Park beläget mellan Marbella och Estepona. Med sina 475 rum, 50.000m2 subtropisk trädgård, sex pooler i varierad storlek, hälsoklubb, många tennisb...