Skip to main content

Costa del Sol - Estepona midstay med centralt boende, hyrbil & tävlingar 2018

Upplev trevliga orten Estepona med sociala arrangemang 

Unna er två sommarvarma veckor i Solkustens trevligaste ort Estepona när vädret vänder här hemma. Boende i fullt utrustade lägenheter belägna ett par hundra meter från den breda långa sandstranden vid det ljumna Medelhavet och bara några hundra meter från kullerstensgatorna och torgen som kantas av uteserveringar, tapasbarer, kaféer och restauranger i centrala Estepona. Ni spelar golf på hemmabanan Estepona GC och två utflykter inkl. lunch och prisutdelning på två utflyktsbanor. Kombinationen är optimal med sol, värme, centralt läge och spännande golf på flera banor.

Mer om resan

Ca en timme väster om flygplatsen i Malaga ligger den äkta Spanska orten Estepona. Här får man känslan av genuinitet och här slipper man den allra mest hektiska turismen. Restaurangerna har visserligen menyer på flera språk och tursiterna många men här bor fler Spanjorer än Engelsmän och vardagslivet pågår vid sidan om den långa inbjudande sandstranden. Prisnivån är mer modest än i exempelvis Marbella men kvalitén och utbudet av restauranger nog så bra. I Gamla Staden och i de centrala delarna av Estepona har man på senare år renoverat upp, målat om, och hängt upp blommor på fasaderna, putsat gatstenen och stängt av gator från biltrafik. Här är det helt enkelt oerhört trivsamt. Här vill man vara en del av lokalbefolkningen som gärna kopplar av med en Espresso på torget, med en bok på stranden och en lång middag när den ljumna kvällen kommer.

Ni bor på promenadavstånd från allt detta i fullt utrustade och omtyckta lägenheter där vi haft hundratals nöjda gäster senaste åren. Ni har två balkonger att njuta på, ett fullt utrustat kök om ni vill laga egen mat hemma, ett vardagsrum med soffgrupp och tv, helkaklat badrum och ett sovrum där sängen har en extra tjock madrass för att skona våra Skandinaviska ryggar. Naturligtvis finns luftkonditionering, hårfön, strykjärn, kassaskåp, tvättmaskin och WiFi i lägenheterna där städning och byte av sängkläder sker en gång per vecka. I den lilla receptionen på botteplan jobbar de mycket hjälpsamma och trevliga lägenhetsvärdarna Maria och Rafael som ställer upp, informerar och hjälper er vid behov. Fri parkering finns på gatorna och på en större parkeringsplats i omgivningarna, vill man hyra till en egen plats i garage finns möjligheten.

Ni spelar golf på den lokala favoriten Estepona GC som ni når på ca tio minuter med er hyrbil. Här väntar en bana som ständigt är välunderhållen och lagom utmanande. Bortsett från ett par – tre något mer kuperade hål så är banan lätt att gå. Vid två tillfällen hämtas ni upp vid lägenheterna med buss för vi planerar en social tävling på utflyktsbanorna El Paraiso och Atalaya Old som avslutas med en trevlig middag där öl/vin/läsk inkluderas och prisutdelning till glada vinnare är att vänta. Med på utflyktsdagaran är våra glada, trevliga och eminenta golfvärdar Göran och Anita som inte bara har goda kunskaper om golf utan också kan tipsa er om det lokala området, restauranger och utflykter. Fråga gärna Göran om Esteponas Skandinaviska tävling som spelas på tisdagar, det finns troligen möjlighet att få vara med och spela denna tävling med ett startfält av Skandinaviska Esteponabor.

I paketet ingår hyrbil som hämtas och lämnas på Malaga flygplats. I hyran inkluderas grundförsäkring men vi bokar gärna full försäkring till er och bjuder då på en extra förare utan kostnad. Full försäkring innebär att ni är helt fria från ekonomiska ansvar och att ni dessutom inte behöver lämna någon deposition på bilen. Tillägget för full försäkring under två veckor är 1500:-

Vi vågar lova en rolig, värmande och bekväm resa till vår favorit Estepona i oktober. Vill ni stanna längre finns paketet även som longstay.

Hyrbil/transfer

I vårt midstay-paket till Estepona ingår hyrbil med fria mil och grundförsäkring. Önskar man fullt skydd kan man uppgradera till full försäkring och då bjuder vi på kostnaden för en extra förare i paketet. Kostnaden för uppgradering till full försäkring inkl. extra förare är 1500:- för bilen under hela perioden. Vid full försäkring behöver ni inte erlägga någon deposition hos hyrbilsbolaget.

Hyrbilen som ingår är av tyen C, Seat Ibiza/Ford Fiesta/liknande med 5 dörrar. Här får ni plats med resväskor och golfbagar då baksätet går att fälla.

Golf

I detta paket ingår 5 x 18 hål på Estepona GC dit ni tar er med er hyrbil. Dessutom ingår 1 x 18 hål på El Paraiso och Atalaya Old course, till dessa utflyktsbanor ingår dessutom busstransfer, lunch och prisutdelning.


Estepona Golf Club är en utav de mest trivsamma och välkomnande golfklubbarna på kusten belägen någon kilometer utanför Estepona stad. Här har många skandinaver genom åren njutit av de finna vyerna över Medelhavet som kan ses från många av banans hål. Klubbhuset har nyligen renoverats och idag välkomnas Ni till en modern men mysig avslappnad och gästvänlig klubb med restaurang och shop.

Känd för fantastiska och konsekvent underhållna och fina greener, tuffa par 3-hål och en layout som passar både de mest erfarna som nyblivna golfare tycker vi att Estepona Golf är en perfekt bana för semestergolf.

Har man svårt att gå smått kuperade banor skall man boka golfbil på denna bana.

Atalaya Golf Club består av två golfbanor där den äldre av de båda, Old Course, byggdes redan 1967 och är en klassiker på Solkusten. Banan är platt med vida fairways omgivna av höga tallar och vacker natur. En ganska förlåtande bana där man kan spela säkert eller utmana sig själv. Som på många andra håll möter ni mycket strategiskt placerade bunkar, snabba greer och fairways kantade av olivträd, kaktusar och eucalyptusträd. Arkitekt är 1925 års Tyskla golfmästare och en av landets bästa banritare Bernard von Limburger. Banan är lätt att gå. Par 72 på 6142 meter. HCP men 28, damer 36. Atalaya Old brukar vara en favorit bland våra gäster.

El Paraiso är en pittoresk klassiker på solkusten, strax väster om San Pedro. Denna parkbana är designad av Gary Player öppnade redan 1973 och är således bland de äldsta på kusten och dessutom bland de mest välkomnande och familjära i Spanien. Här promenerar man enkelt runt de 18 hålen som kantas av palmträd och en hel del vatten. Här har man roligt oavsett om man har ett lågt eller högt hcp. Banan är inte bland de svåraste på kusten men kan utmana även om du anser dig vara ett proffs. Efter rundan kan man med fördel koppla av på den mysiga uteserveringen vid klubbhuset. Par 71, 6131 meter.

Flyginformation

I detta paket ingår direktflyg till Malaga t/r inkl.
- 20 kg resväska
- 20 kg golfbag
- 10 kg handbagage.

Flygtider Arlanda med Norwegian:
DY4223  06OCT ARNAGP 1405 1830
DY4222  20OCT AGPARN 1110 1520

Flygtider Kastrup med Norwegian:
D83670  06OCT  CPHAGP        0555 0935
D83671  20OCT  AGPCPH        1015 1400

Mat & dryck kan köpas ombord.

Karta

Hotell

Estepona citylägenheter

Estepona citylägenheter

Boende sker i lägenheter belägna i centrala Estepona bara 150 meter från stranden och några hundra meter från en utav de större shopping- och restauranggatorna som ligger i anslutning till Esteponas Gamla Stan. Alla lägenheterna har fullt utrustade kök inklusive diskmaskin och tvättmaskin, har ett sovrum (två sovrum mot tillägg), badrum, vardagsrum med tv där internationella kanaler finns att se och fritt Wifi. Hårtork och kassaskåp finns i alla lägenheter. En balkong med plats för 3 – 4 personer ligger i anslutning till vardagsrummet och en mindre balkong i anslutning till sovrummet. Städning och byte av sänglinnen sker varje vecka. Den lilla receptionen finns på nedre botten och här möter Maria och Rafael er vid ankomst. Receptionen är öppen vissa timmar på dygnet men telefonnummer till de båda lägenhetsvärdarna kommer med era resehandlingar om ni skulle behöva hjälp med något. Utanför boendet finns goda möjligheter att parkera utan kostnad. Dels är det kostnadsfritt på gatorna som går runt kvarteret och ett par hundra meter från boendet finns en större kostnadsfri parkeringsplats. Vill man ha en privat garageplats kan det bokas till. På torget nedanför era lägenheter ligger café, tapasbar och restaurang och i närheten livsbutiker och apotek...
 • Om Here We Go
  Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer.
  Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer.

  Resevillkor

  Resegaranti hos Kammarkollegiet. Se mer & kontrollera här!
 • Högsta kreditvärdighet
  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
 • Betalningsmetoder
  Master CardVisaHandelsbankenSwedbankSEBNordea


  iagto
 • Säker betalning
  Verified by VISAMasterCard SecureCodeNortonDibs