Fattoria Montagliari

Fattoria Montagliari är en liten familjeägd gård som producerat vin med de mest traditionella metoder sedan 1720.
I själva verket är de flesta fat som används för lagring av deras vin gjorda av trä som kommer från det lokala området som det har gjorts i regionen i hundratals år.
Deras stora vinsanteria innehåller över 500 caratelli, de små fat som används för lagring utav vinsanto, där deras egen vinsanto tålmodigt lagras i minst 10 år. Ägarna, familjen Migliorini, köpte Fattoria Montagliari 1999. De förde med sig lång historia till gården från egna gedigna kunskaper om traditioner och folklore, seder och bruk av Chianti-regionen.
Gården producerar Chianti Classico DOCG, Chianti Classico Riserva, Brunesco di San Lorenzo IGT, Grappa, konjak, Amaro di San Lorenzo, lagrad Vinsanto (nyligen öpnnades 1995, 1985 och 1965-1962), Extra Virgin olivolja, och lagrad Trebbiano balsamvinäger (20 och 28 år). Deras produkter kan köpas i webbutik så väl som i deras gårdsbutik och restaurang.
Ristorante Fattoria Montagliari Restaurangen serverar sanna toskanska rätter, deras egna finaste Chianti Classico Riserva och IGT-viner – ett paradis av smaker, dofter och avslappnat liv på landet. Det finns möjlighet att sitta både inomhus vid någon utav eldstäderna eller utomhus på den fantastiska terassen med utsikt mot Greve dalen. Fattoria Montagliari erbjuder 8 rum i gedigen rustik stil(några med privat badrum och några med delat badrum) i sin 1700-talsvilla, samt tre bekväma lägenheter med självhushåll i den nyligen renoverade bondgården. Fattoria Montagliari ligger väldigt naturskönt omsluten utav olivträd och vinodlingar. Det finns fina vandringsleder till närliggande charmiga byar. Här finns även internet och pool.