Skip to main content

Costa Blanca - 4****Bonalba Golf Resort nära Alicante, 4 banor & fullt försäkrad hyrbil


Prisvärda Bonalba Golf Resort ligger fördelaktigt beläget strax utanför Alicante med golfbana utanför hotellet och ytterligare tre banor inom en halvtimmes bilfärd. Här kan ni bekvämt kombinera golfspel med avkopplande dagar vid poolen och stranden med kvällsnöjen i Alicante stad. Bonalba ger er möjligheter till upptäckter både på och utanför golfbanan.  

Sök resa

Mer om resan

Bonalba Golf Resort är destinationen för er som vill ha många möjligheter, närhet till civilisationen, varierande golf men samtidigt en bekväm upplevelse.

Hotellet är en perfekt bas strax norr om Alicante stad. Här promenerar ni ut till hemmabanan Bonalba för en medelsvår golfrunda och smiter smidigt ner till övningsområdet och nöter i solnedgången. Ni varierar er med spel på tre andra riktigt intressanta banor i området, Alicante Golf, Alenda och Font del Llop som alla är belägna mindre än en halvtimmes körning från Bonalba.  

När klubborna gjort sitt finns chansen att relaxa vid utomhuspoolen, plaska i inomhuspoolen, svettas i bastun eller unna sig en behandling i SPA-avdelningen.

Lunch och middag serveras i någon av hotellets två restauranger där ni hittar något för alla smaker. Förfriskningar intas i hotellets loungebar eller i den Irländska puben.

Den fina sandtranden i San Juan eller El Compello är ett givet utflyktsmål för badsugna och soltörstande nordbor under varma och soliga dagar. Hit tar ni er på mindre än tio minuter med bil.

Alicantes centrum med marinan, gamla stan, marknader, shopping, massor av restauranger och nöjen når ni på rimliga tjugo minuter i taxi vilket man kan omvandla till ca €20 per väg.

På Bonalba finns med andra ord många möjligheter till bra golf, storstadsliv, sol och bad eller bara avkoppling.

Två rundor på hemmabanan ingår samt en utflyktsrunda till vardera Alenda Golf, Alicante Golf och Font del Llop som ni når på mindre än 30 minuter körning med er fullt försäkrade hyrbil som är inkluderad i paketet.

Golf

Golf

I detta paket ingår 2 x 18 hål på Bonalba och 1 x 18 hål på banorna Alenda Golf, Font del Llop och Alicante Golf. Den Spanska golflicensen på  €1,5 tillkommer per spelare och runda på de tre externa banorna och betalas lokalt till respektive klubb.

Bonalba Golf inbjuder till spel på breda fairways i en böljande terräng utan att för del sakens skull vara en kuperad bana. Här promenerar ni enkelt runt. Kring fairways finns tall och palmer och på några hål sjöar att parerar vilket kräver en del teknik och taktik även från den mest erfarne. Greenerna bevakas av bunkrar men är av det större slaget så ofta finns gott om marginal vid inspel. Bonalba är en trevlig golfbana för oss semestergolfare.

Alenda Golf ligger snyggt och naturskönt vid foten av berget Sierra de las Aguilas strax väster om Alicante. Här blir det en runda där ni troligtvis kommer rotera bland de flesta av era klubbor i bagen. På de första nio hålen kan ni smälla på ganska bra från tee då ni slår ut på mycket breda fairways i en rullande terräng.  Sen blir det något mer komplicerat de sista nio då det taktiska tänket blir mer relevant, klubbvalet viktigare, koncentrationen mer nödvändig och precision ett måste. Korta avstånd mellan green och tee gör att rundan på Alenda brukar gå undan.

Font del Llop ligger utsträckt i en dalgång väster om Alicante med klubbhuset på en höjd och med utsikt över många av hålen. Banan är kuperad och bjuder på en del dolda slag men bör passa de flesta golfare som vill ha en trevlig utmaning i härlig miljö. Under denna runda kommer ni stöta på en mindre smal å vid några tillfällen, varierande storlek och layout på nästan alla greener och ett par riktigt utmanande 200-meters par tre hål de sista nio.

Alicante Golf är en Seve Ballesteros bana med mycket inslag av vatten vilket naturligtvis leder till en utmaning i sig. Banan är flack med synlig green på alla hål. Breda fairways kantas av mycket träd och på många håll även hus. Här spelar ni 6 par 3 hål, 6 par 4 hål och 6 par 5 hål vilket ger en god chans för en birdie någonstans på vägen. En medelsvår banan som passar alla typer av golfare.

Hyrbil/transfer

I våra kompletta golfpaket till Bonalba ingår alltid hyrbil med fria mil och full försäkring.

Ni betalar med andra ord inget extra på plats utöver bensinen ni förbrukar och eventuell extra utrustningar som ni vill lägga till. Vid full försäkring reserveras heller ingen deposition av hyrbilsbolagen på plats.

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Fiat Scudo/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

Vill ni hellre boka privat flygplatstransfer t/r samt transfer hotellet - golfbanorna tillsammans med anda hotellgäster är det möjligt mot tillägg. Transfer väljs som tillval i bokningsprocessen och kostar 400:- per person.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
28/4Stockholm4****Bonalba Golf ResortFullbokad9 775:-Fullbokad

Hotell

4****Bonalba Golf Resort

4****Bonalba Golf Resort

Bonalba Golf Resort erbjuder boende i välinredda dubbelrum på 82 kvadratmeter. Alla med möblerad balkong, badrum, luftkonditionering/värme, minibar, fritt Wi-Fi och platt-tv med internationella kanale...