Skip to main content

Estepona - 4****h10 Estepona Palace

Där klassiska solkusten möter naturen i skydd av nordanvinden, en bit från den mest hektiska turistströmmen och där det äkta spanska vardagslivet möter en internationell atmosfär hittar ni ett av solkustens bättre hotell, H10 Estepona. Inte bara hotellet är av klass. Här bor ni strax utanför Estepona som av många anses som kustens kanske trevligaste ort.

H10 Estepona har havet som närmsta granne så ett dopp i Medelhavet är att rekommendera efter golfrundan om ni reser under sommarhalvåret. Boende sker i ljusa och moderna hotellrum med alla bekvämligheter ett hotell av rang skall erbjuda. I restaurangen kan ni avnjuta en första klassens buffé till frukost och middag. På gångavstånd når ni marinan som kantas av restauranger, pubar och caféer och lite längre bort ligger solkustens trevligaste bycentrum med små butiker längs kullerstensgränder.

Golf spelas på högt aktade Valle Romano och på La Canada som får mer och mer lovord. Dessa banor når ni på fem - tio minuters bilfärd från boendet.

Detta paket exkluderar flygresa men vi hjälper er gärna att boka flygbiljetter från er önskade avresflygplats och på era önskade resdagar.

Sök resa

4****h10 Estepona

4****h10 Estepona

Detta är det enda förstklassiga hotellet i Estepona stad och med sitt läge direkt vid havet, andalusiska arkitektur som smälter in i den omgivande fridfulla naturen, kvalitativa buffé, höga service och bra läge intill stadsliv och golf behöver man inga alternativ.

H10 Estepona är en perfekt bas för både avkoppling, sol och bad, golf och kultur. Ni når Gibraltar på tre kvart och Ronda på en timme om Ni vill göra trevliga utflykter.

Hotellet har en uppvärmd utomhuspool belägen strax intill sandstranden dit Ni inte har många steg från receptionen. I restaurangen bjuds Ni på ”show cooking” både till frukost och middag och en stor buffé med något för alla smaker. Alla rum är välutrustade och modernt inredda i ljus stil och alla rum har balkong.

Avståndet till marinan är ca 1,5 kilometer och hit kan man promenera. Till Esteponas centrum som är en vacker upplevsele är det ca tre kilometer. Taxibilar finns utanför receptionen.

Er hyrbil parkerar Ni antingen på hotellets gratisparkering eller i garaget under hotellet mot en kostnad som Ni betalar på plats.

Hotellet är stängt under November och December.

Golf

Vi förbokar alla starttider enligt era önskemål och efter tillgänglighet. Ange därför vilka starttider ni önskar i meddelanderutan i samband med bokning. Bekräftelse på starttider skickas normalt på mejl inom ett par arbetsdagar.

La Canada
Med grannar som Sotogrande, San Roque och Valderama är det lätt att känna sympati för denna prisvärda golfbana som många golfare missar när de besöker dessa exklusiva golfkvarter.  La Canada var länge en 9-hålsbana byggd av Robert Trent Jones (den äldre) men år 2002 la Dave Thomas de felande 9 hålen som idag är första nio på banan. Detta är en mycket välskött och underhållande golfbana med utmanande fairways, stora lundar av träd, snabba greener och härliga vyer över Medelhavet. De mest berömda hålen här är par 5 hålet på 10:an och avslutningshålet där ett bra avvägt utslag krävs över en ravin samtidigt som vyerna över Guadiaro floden och havet pockar på uppmärksamheten. En medelsvår bana som kan promeneras runt med lite vilja och om man inte har några problem med hälsan.

Valle Romano är en hårt satsande mästerskapsbana belägen strax utanför Estepona stad. En dag skall Valle Romano vara en legendarisk bana, det är klubbens devis. Det är kanske en liten bit kvar till samma klass som hos grannbanorna kring Sotogrande men å andra sidan kostar Valle Romano inte en förmögenhet att spela, ännu. Här möts ni av en ganska kuperad bana, golfbil ingår därav i er green fee. Allt som oftast blir vinden en viktig faktor i spelet då banan stäcker sig ner mot Medelhavskusten. Här finns i regel fem tees att välja mellan så att spelare av alla nivåer skall ha en chans att få en trevlig runda på banan. Cabell B. Robinson som arkitekten heter har skapat en variationsrik bana med stora härliga greener att analysera och hantera. Innan och efter er runda kan ni avnjuta något gott i det trevliga och moderna klubbhuset. Banan mäter 6231 meter från vit och par är 71. 

Los Naranjos Golf Course är enligt berömda bandesignern Robert Trent Jones "En av mina allra bästa golfbanor". Kanske styrks detta av att banan bl.a. varit värd för Spanish Open vid två tillfällen under 2000-talet. Varierande fairways, stora, snabba, onulerande greener och 97 bunkrar finns att bekanta sig med. Banan mäter 6457 meter och de nio första hålen är mer kuperade och oberäknerliga medan de sista nio är vida och mer vänliga med långa fairways utbredda mellan palmer och apelsinträd. Hcp krav 27 för herrar och 35 för damer. Los Naranjos är en av Here We Go Golfs mest bokade golfbanor och en av de banor som får bäst kritik i Spanien.

El Paraiso är en pittoresk klassiker på solkusten, strax väster om San Pedro. Denna parkbana är designad av Gary Player öppnade redan 1973 och är således bland de äldsta på kusten och dessutom bland de mest välkomnande och familjära i Spanien. Här promenerar man enkelt runt de 18 hålen som kantas av palmträd och en hel del vatten. Här har man roligt oavsett om man har ett lågt eller högt hcp. Banan är inte bland de svåraste på kusten men kan utmana även om du anser dig vara ett proffs. Efter rundan kan man med fördel koppla av på den mysiga uteserveringen vid klubbhuset. Par 71, 6131 meter.

Estepona Golf Club är en utav de mest trivsamma och välkomnande golfklubbarna på kusten belägen någon kilometer utanför Estepona stad. Här har många skandinaver genom åren njutit av de finna vyerna över Medelhavet som kan ses från många av banans hål. Klubbhuset har nyligen renoverats och idag välkomnas Ni till en modern men mysig avslappnad och gästvänlig klubb med restaurang och shop. Känd för fantastiska och konsekvent underhållna och fina greener, tuffa par 3-hål och en layout som passar både de mest erfarna som nyblivna golfare tycker vi att Estepona Golf är en perfekt bana för semestergolf. Har man svårt att gå smått kuperade banor skall man boka golfbil på denna bana.

Hyrbil/transfer

I detta golfpaket till Estepona ingår hyrbil med fria mil, full försäkring och en extra förare.

Ni betalar med andra ord inget extra på plats utöver bensinen ni förbrukar och eventuell extra utrustning som ni själva vill lägga till. Vid full försäkring reserveras heller ingen deposition av hyrbilsbolagen på plats.

Bilens storlek är anpassad efter antalet resenärer och hänsyn till bagage och golfbagar.
Vid 1 - 2 personer bokas en 5-dörrars Ford Fiesta/Seat Ibiza/liknande
Vid 3 - 4 personer bokas en Renault Kangoo/CitroenBerlingo/liknande
Vid 5 - 6 personer bokas en Mercedes Vito/Nissan Primaster/liknande
Vid 7 eller fler resenärer bokas två hyrbilar.

 

Karta